Eerste Divisie • Dag 1
07/08/2021 10:30
De Graafschap
De Graafschap
0 - 3
Afgelopen
45' : 0 - 0
Roda
Roda

Wedtip De Graafschap - Roda

Voorspelling De Graafschap Roda gepubliceerd op 3 augustus 2021 om 15:00 - modifiedat 4 augustus 2021 om 15:30

De Graafschap zal na twee seizoenen op rij ternauwernood promotie te hebben misgelopen eindelijk de stap naar de eredivisie willen maken. Vorig seizoen wist het niet te winnen in de laatste 2 competitieduels, waardoor promotie op ongekende wijze werd misgelopen. Voor Mike Snoei betekende het niet een promotiefeest, maar een ontslag. De nieuwe trainer Reinier Robbemond zal goed aan het nieuwe seizoen willen beginnen met de Superboeren. Kwalitatief goede en ervaren spelers als Ralf Seuntjens, Jordy Tutuarima, Melvin Platje en Daryl van Mieghem vertrokken bij De Graafschap. Joey Konings, Giovanni Korte en Danzell Gravenberch zullen dit seizoen voor de doelpunten moeten zorgen bij De Graafschap. In de voorbereiding speelde De Graafschap tegen Silvolde (0-4 winst), Spakenburg (1-3 winst), Dordrecht (4-0 winst), Telstar (2-1 winst), De Treffers (0-0) en Heracles Almelo (2-2). De Doetinchemmers zullen tevreden zijn dat ze niet verloren hebben en op 1 wedstrijd na altijd wel een goal wisten te maken.

Tegenstander Roda JC, dat vorig jaar op de achtste plek eindigde, speelde 7 wedstrijden in de voorbereiding, met wisselend succes: 1-7 winst op Laura Hopel Combinatie, 0-2 winst op Walram, 2-2 tegen Mechelen, 1-2 winst tegen Patro Eisden, 1-1 tegen Lommel, 2-4 verlies tegen RKC en 1-1 tegen FC Köln. Vooral uit dat laatste gelijkspel in Keulen tegen Bundesliga-ploeg Köln zal de ploeg van Jurgen Streppel vertrouwen halen. Aanwinst Florian Meyer liep een zware blessure op in de voorbereiding en zal lange tijd afwezig zijn, terwijl Dylan Vente op weg is naar Roda, maar (als hij überhaupt meedoet) nog geen wedstrijden heeft meegedaan in de voorbereiding van Roda. Het is daarom niet eenvoudig om te bepalen hoe beide teams er exact voor staan. Van de laatste 4 wedstrijden in Doetinchem won De Graafschap er 3 en won Roda er 1 (het laatste onderlinge duel in de play-offs vorig jaar). De Graafschap kwam hierbij altijd ten minste 2 keer tot scoren, terwijl Roda in 3 van de 4 wedstrijden niet wist te scoren.

Belangrijke punten De Graafschap - Roda

key points iconErvaren spelers Seuntjens, Tutuarima, Platje en Van Mieghem weg bij De Graafschap

key points iconDe Graafschap ongeslagen in de oefencampagne

key points iconDe Graafschap maakte in 5 van de 6 oefenwedstrijden een goal

key points icon7 oefenwedstrijden Roda JC: 3 winst, 3 gelijk, 1 verlies

key points iconRoda JC scoorde altijd in de wedstrijden in de voorbereiding

key points iconRoda JC scoorde niet op De Vijverberg in 3 van de laatste 4 wedstrijden

key points iconRoda JC haalde een uitstekend resultaat in de laatste oefenwedstrijd: 1-1 tegen FC Köln

Voorspelling De Graafschap - Roda

Beide ploegen zullen nog zoeken naar automatismen in deze eerste wedstrijd. De Graafschap is ongeslagen in de voorbereiding en presteerde de laatste onderlinge duels in Doetinchem aanzienlijk beter dan Roda JC. Desalniettemin zijn er ervaren spelers vertrokken bij De Graafschap en speelde Roda JC onlangs met 1-1 gelijk tegen een ploeg uit de Bundesliga. Wij gaan daarom niet vol voor de winst voor De Graafschap, maar kiezen voor een dubbele kans.

Al onze voorspellingen komen voort uit een grondige analyse. Desondanks kan geen enkele winst worden gegarandeerd.