Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wat zijn goede sportweddenschappen?

Wat zijn goede sportweddenschappen?

Het zou erg makkelijk zijn om te zeggen dat een goede weddenschap er eentje is waar je winst op maakt. Maar dan zou dit wel een heel kort artikel worden. Laten we het onderwerp daarom wat gedetailleerder bekijken. Want, zoals je zometeen zult lezen, er zijn een heleboel factoren waar goede weddenschappen vanaf hangen. Het belangrijkste doel is uiteraard om ervoor te zorgen dat je geen fouten maakt en zodoende een goede weddenschap plaatst. 

Ontvang de welkomstbonus

Analyse

Er komt veel kijken bij het plaatsen van een goede weddenschap. Om te voorkomen dat een goede weddenschap een slechte wordt, zul je enig onderzoek moeten doen. Stel, je doet geen enkel onderzoek en plaatst wat geld op een thuiswinst van Arsenal tegen Wolverhampton Wanderers.

Door onderzoek zul je volop redenen vinden waarom voor Arsenal gaan een goede keus is. Het zou kunnen dat Arsenal met name thuis erg sterk voor de dag komt en dat ze een complete selectie hebben. Met nog meer onderzoek zou je erachter kunnen komen dat Wolves in uitwedstrijden juist niet zulke goede resultaten haalt, recentelijk niet in een geweldige vorm steekt of dat er bepalende spelers geblesseerd zijn. 

Het niet doen van onderzoek kan desastreuze gevolgen hebben. Stel nu dat je je geld  hebt ingezet op een team en achteraf ontdekt dat ze de laatste tijd veel hebben verloren of dat hun topspits geblesseerd is. Dat heet in grote mensen taal een slechte weddenschap afsluiten. Doe vooraf dus onderzoek. Dat is met name belangrijk wanneer je wedt op sportcompetities waar je niet zo goed bekend mee bent. Een beetje onderzoek vergroot je kennis en verhoogt je winkansen.

Ontvang de welkomstbonus

De algemene voorwaarden doorlezen

Stel, je denkt net een goede weddenschap te hebben geplaatst, maar dan blijkt dat hij niet eens geldig is. Er zijn ontzettend veel algemene voorwaarden die je moet volgen bij online bookmakers en het niet lezen ervan kan kostbare gevolgen hebben. Bijvoorbeeld wanneer je een gratis weddenschap hebt, maar niet doorhebt dat hij maar 7 dagen geldig is en na de vervaldatum dus afloopt, zonder dat je hem hebt kunnen gebruiken. Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden doorleest om er zeker van te zijn dat jouw weddenschappen en acties geldig zijn onder de voorwaarden van de bookmakers. 

De duur van een weddenschap

Wedden is ook een vorm van vermaak, dus wedden op evenementen die langer duren kan een goede keuze zijn. Wedden op de 100 meter sprint of een windhondenrace is leuk, maar die races duren niet langer dan enkele seconden. Je weet nagenoeg meteen of je gewonnen of verloren hebt.

Wedden op evenementen die langer duren is in veel gevallen leuker. Weddenschappen op bijvoorbeeld een golftoernooi houden je dagenlang bezig. Ante-post weddenschappen zijn nóg leuker. Met een weddenschap op het WK voetbal 2022 bij een online bookmaker kun je je inzet een jaar lang volgen. Meer over ante-post weddenschappen verderop in dit artikel.

Veel gokkers wedden graag op de eerste doelpuntenmaker in een voetbalwedstrijd. Maar wat als er iemand anders scoort en ook nog in de eerste minuut van de wedstrijd? Wedden op de laatste doelpuntenmaker of op iemand die wanneer dan ook scoort is in die zin veel leuker. Dan zit je in principe tot de laatste minuut van de wedstrijd op het puntje van je stoel.

Ontvang de welkomstbonus

Odds                                                                                      

Iedere selectie waar je op inzet krijgt bij online bookmakers bepaalde winkansen toegeschreven. Het is verstandig om verschillende wedsites te bekijken voordat je je weddenschap plaatst. Op onze website heb je toegang tot all die odds

Wedden op een selectie met een quotering van 1.50 en er dan achter komen dat een andere bookmaker een quotering van het 1.57 hanteert is behoorlijk frustrerend. Hoe hoger de quotering, hoe interessanter de gok.

Live wedden is een belangrijk onderdeel op iedere goksite. In het verleden waren dit soort weddenschappen niet beschikbaar in Nederland. Maar nu zijn de live weddenschappen er wel en zijn er volop gelegenheden binnen verschillende sporten. De odds zullen gedurende de wedstrijd fluctueren, afhankelijk van wat er zich afspeelt. De kansen van jouw aanvankelijke inzet zouden vergroot kunnen worden naarmate de wedstrijd vordert. Bij voetbalwedstrijden zal een quotering van 1.50 hoe langer goals uitblijven steeds kleiner worden. Als het na 20 minuten nog altijd 0-0 staat maar je denkt nog steeds dat zij de wedstrijd zullen winnen, dan heb je nu een betere quotering om op in te zetten. Als ze vroeg in de wedstrijd met 1-0 achter komen, heb je een nog betere quotering.

Hetzelfde geldt voor alle andere sporten. Een tennisser kan op 4-4 komen in de eerste set of vroeg in de set zijn service gebroken zien worden. Als jij nog steeds gelooft dat hij gaat winnen, ga dan voor die betere odds. Dat kan vooral van toepassing zijn bij vrouwentennis waar service-breaks vaker voorkomen.

Je denkt misschien dat een weddenschap die je wilt afsluiten tegen betere odds beschikbaar is dan ze eigenlijk zouden moeten zijn. Als je het geluk hebt om te kunnen wedden op een quotering van 8.00, terwijl jij denkt dat die quotering veel lager zou moeten zijn en je wint, dan heb je heb het erg goed gedaan.

Dat gebeurt waarschijnlijk nog het vaakst bij een ante-post weddenschap. Een land zou bijvoorbeeld een quotering kunnen hebben van 10.00 op het winnen van het volgende WK voetbal. Maar als jij denkt dat ze in werkelijkheid een veel grotere kans maken, dan is het verstandig om de weddenschap op dat moment, langere tijd voorafgaand aan het toernooi, te plaatsen. Als jouw voorgevoel correct is, dan zou het zomaar kunnen dat ze wereldkampioen worden tegen veel lagere lagere quoteringen dan waar jij op gewed zult hebben. Stel je voor dat ze de finale halen met een quotering van 1.80 om het toernooi daadwerkelijk te winnen en op jouw wedstrookje staat een quotering van 10.0. Dan heb je het goed gedaan.

Kijk bij paardenrennen en windhondenraces vooral uit naar online bookmakers die een 'Best Odds Guaranteed' promotie aanbieden. Dat werkt als volgt: stel, je zet voor de race in op een paard met odds van 2.50, de markt stuwt de quotering uiteindelijk omhoog naar 3.00 en jouw paard wint met als gevolg dat jij vastzit aan een kleiner winstbedrag. Als jij in zo'n geval bij een site had gewed met een 'Best Odds' garantie, dan krijg je altijd uitbetaald gebaseerd op de hoogste odds. En dan komen we nu uit bij de verschillende promoties die online bookmakers aanbieden.

Ontvang de welkomstbonus

Promoties

Online bookmakers bieden een reeks van promoties aan, vooral welkomstaanbiedingen. Het is een markt met veel onderlinge concurrentie dus dat is een manier om nieuwe klanten aan te trekken. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van wat voor promoties er beschikbaar zijn. Profiteer van bookmakers die hogere odds en promoties aanbieden. Als je ze gebruikt om je inzet te verhogen, kan dat - mits succesvol - leiden tot een goede weddenschap.

Er zijn dus veel manieren zijn waarop een weddenschap een goede gok kan worden. Denk goed na over elke weddenschap die je aangaat. Ga voor de hoogste odds, bij voorkeur een weddenschap die een tijdje duurt en houd promoties in de gaten die je winst kunnen verhogen.

Ontvang de welkomstbonus

Andere vragen over online wedden

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer