Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Hoeveel inzetten op je sportweddenschap?

Hoeveel moet je inzetten op jouw sportweddenschappen? Een goede vuistregel is om nooit meer dan 10 tot 12% van je tegoed op een weddenschap in te zetten. Over het algemeen geldt dat de gemiddelde inzet tussen de 1,5 en 2,5% van het tegoed bedraagt. 

Je inzet berekenen

Je inzet kun je berekenen aan de hand van twee criteria:

  • De geschatte winst
  • De quotering

De geschatte winkans

In de praktijk is dat het verschil tussen de door jouw geschatte winkans en de door de bookmaker opgegeven winkans. Hoe groter het gat daartussen, hoe waardevoller en winstgevender de weddenschap op lange termijn. Aan de hand van die parameter kun je je inzet bepalen.

De quotering 

Over het algemeen komt het niet vaak voor dat de door jou ingeschatte winkans veel groter is dan die van de bookmaker. Als deze hetzelfde is of ietsjes hoger ligt (van 1 tot 15%), houd je dan aan een vaste inzetregel die altijd hetzelfde is.

Spelers kunnen afhankelijk van hun karakter hun eigen regels bepalen. Verlies desalniettemin nooit een zekere logica uit het oog. Hieronder vind je nog wat adviezen terug.

  • Zet nooit meer dan 10 tot 12% van je totale tegoed in op één enkele weddenschap. Als vuistregel geldt dat voor goed langetermijnbeheer je gemiddelde inzet per weddenschap het beste tussen de 1,5 en 2,5% van je tegoed ligt.
  • Probeer een zekere stabiliteit te bewaren. Verhoog tijdens goede periodes je inzetten niet aanzienlijk en houd tijdens slechte periodes je hoofd koel.
  • Heb geen spijt van je weddenschappen. Als je je weddenschappen op een correcte wijze analyseert, zullen ze op de lange termijn winstgevend blijken.
  • Goede en slechte periodes. Accepteer dat je goede en slechte periodes zult doormaken. Focus je niet alleen op het resultaat.

Als het je ondanks alles toch niet lukt om gedurende een langere periode te winnen, ga dan bij jezelf te rade. Spelers met een klinische blik op hun spelprestaties zijn per definitie al betere spelers. Het belangrijkste is dat je kennis hebt van de beginselen van goede sportweddenschappen en weet hoe je je tegoed moet beheren.

Andere vragen over online wedden

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer