Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

28 mei 2022 - 15:00 

- Final

Europa - Champions League

Liverpool
VS
Real Madrid

Wedtip :

Liverpool Wint De Champions League

Exclusieve Aanbieding
$200 aangeboden om te wedden!

Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Voorspelling Liverpool - Real Madrid - Champions League

 door David Gerritsen | in Champions League Voorspelling

De finale van het miljoenenbal zal op 28 mei plaatsvinden wanneer Liverpool en Real Madrid elkaar voor de tweede keer in vijf jaar zullen ontmoeten in de Champions League finale. Voor Liverpool is de finale haar eerste finale sinds het de Champions League won in 2019. Liverpool is al sinds de groepsfase bezig aan een dominante Europese campagne waarbij het 1 van de sterkste Europese ploegen op dit moment oogt te zijn. In de groepsfase bewerkstelligde de club 18 punten middels 6 overwinningen waarbij het aan de offensieve zijde dominant was. Ondanks dat het enkele keren meerdere tegendoelpunten moest incasseren zoals in de 3-2 uitslagen tegen AC Milan en Atlético Madrid wist Liverpool met haar 17 doelpunten over 6 wedstrijden de groep te domineren. Gedurende de knock-out fases liet Liverpool zien dat het zowel op haar aanval als verdediging kon leunen om overwinningen te bewerkstelligen. In de achtste finale was het na de 0-2 uitoverwinning op Inter Milan in staat om de return grotendeels te controleren waarbij het met een 0-1 nederlaag al verzekerd was van de volgende ronde. Waar het met name op defensief vlak won in de achtste finale was de kwartfinale een verhaal van de aanval. Na de 1-3 overwinning tegen Benfica leverde de return in Liverpool een spektakelstuk middels een 3-3 uitslag. Ook Villareal moest het in de halve finale afleggen tegen de offensieve macht van Liverpool, waarbij Liverpool beide wedstrijden naar zich toe wist te slepen met 2-0 en 2-3 overwinningen. Waar de defensie van Liverpool periodiek steken laat vallen kan Liverpool dus in grote mate op haar aanval leunen welke hard te stoppen voor iedere defensie die het is tegen gekomen in het toernooi.

Nadat het tussen 2014 en 2018 viermaal de Champions League wist te winnen is dit de eerste keer sinds de overwinning op Liverpool in 2018 dat Real Madrid weer plaats mag nemen in de Champions League finale. Voor Real Madrid was de weg naar de finale een wild avontuur waarbij het ups en downs kende gedurende haar campagne om te bewijzen dat de club nog altijd tot de wereldtop behoort. Echter, begon het Champions League avontuur voor Real Madrid relatief stabiel met een groepsfase waarin het de eerste plek wist te bemachtigen met 5 overwinningen. De enige nederlaag van Real Madrid kwam in een vrij verrassende thuiswedstrijd tegen Sheriff Tiraspol toen het met 1-2 verloor. Echter, was deze uitslag uitzonderlijk voor Real Madrid en wist het haar andere 5 wedstrijden te domineren waarbij het gedurende de groep slechts 3 tegendoelpunten incasseerde terwijl het 14 keer wist te scoren. Het wilde avontuur begon voor Real Madrid toen het in de achtste finale in Parijs met 0-1 verloor en ook in eigen huis op achterstand kwam tegen PSG. Echter, wist Real Madrid zich achter de heroïsche tweede helft van Karim Benzema met 3-1 tot de kwartfinale te knokken. Met een 1-3 uitslag in London tegen Chelsea oogde Real Madrid gemakkelijk te winnen van Chelsea, maar kwam de club op 0-3 achterstand in de return waarna het in de verlenging met een 2-3 nederlaag voldoende had. Ook de halve finale leverde een 4-3 nederlaag en 3-1 overwinning tegen Manchester City voldoende spektakel op voor de club uit Madrid. De knock-out fase is voor Real Madrid dus een wild avontuur geweest waarin het defensief grote steken liet vallen en hierna op haar aanval, en met name Benzema, moest berusten om haar overwinningen te bewerkstelligen.

De vorm van de teams

  • Liverpool: W-W-W-W-G
  • Real Madrid: G-G-W-V-W

Afgaande op de laatste 5 wedstrijden van beide ploegen lijkt Real Madrid op het eerste gezicht duidelijk minder in vorm dan Liverpool ! En toch, bij nader inzien, is er een verklaring voor de laatste paar resultaten van beide teams. Liverpool moest al zijn wedstrijden winnen om een kans te maken op de Premier League titel aangezien ze vlak achter Manchester City stonden. Helaas voor hen heeft City het uieindelijk gered, en de competitie gewonnen. Real daarentegen is al een paar weken kampioen en heeft kunnen rouleren om belangrijke spelers rust te geven. Dit was het geval in de nederlaag tegen Atletico (1-0) en het gelijkspel in Cádiz (1-1), waar Benzema en een aantal andere basisspelers niet deelnamen. En ook in de laatste wedstrijd tegen Betis (0-0), met de gebruikelijke basiself, was het heel duidelijk dat ze zich spaarden voor de finale. In de laatste twee wedstrijden waarin het nog écht ergens om ging wonnen ze met 3-1 van Manchester City en vervolgens met 6-0 van Levante, in een wedstrijd die ze op alle vlakken domineerden

Zet in op de finale van de Champions League!

 

Laatste wedstrijden (head-to-head)

  • 14/04/2021 - Liverpool 0-0 Real Madrid (Champions League)
  • 06/04/2021 - Real Madrid 3-1 Liverpool (Champions League)
  • 26/05/2018 - Real Madrid 3-1 Liverpool (Champions League)
  • 04/11/2014 - Real Madrid 1-0 Liverpool (Champions League)
  • 22/10/2014 - Liverpool 0-3 Real Madrid (Champions League)

Open vandaag nog een account bij TOTO

 

Vermoedelijke opstelling

  • Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Milner (of Keita) - Salah, Mané, Luis Díaz
  • Real Madrid (4-3-3): Courtois - Carvajal, Éder Militão, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modrić - Valverde, Benzema, Vinícius Júnior

Beide coaches zullen zaterdagavond uiteraard het sterkst mogelijke team opstellen, voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor beide clubs. Liverpool starten met hun gebruikelijke verdediging met Alisson in doel, de twee full-backs Arnold en Robertson, en een combinatie van Konaté (die dit jaar de plaats van Matip heeft ingenomen) en Virgil van Dijk, die licht geblesseerd was, maar die naar alle waarschijnlijkheid zaterdagavond weer fit zal zijn. In het midden zal aanvoerder Henderson zijn plaats behouden. Ook van Fabinho, die de afgelopen dagen geblesseerd is geweest, wordt verwacht dat hij zijn rentree maakt en de finale speelt. Thiago Alcántara, die vorig weekend tegen Wolves geblesseerd en in tranen uit het veld ging, zal waarschijnlijk helaas niet op tijd hersteld zijn. Hij wordt vervangen worden door Milner of Keita. In de aanval zal het duo Mané-Salah uiteraard worden opgesteld. De Egyptenaar komt ook terug van een blessure, en scoorde tegen Wolverhampton na zijn invalbeurt. Luiz Díaz, die sinds zijn komst deze winter enkele uitstekende wedstrijden heeft gespeeld, zal waarschijnlijk de voorkeur krijgen boven Firmino of Jota.

Ook in de verdediging van Real Madrid geen verrassingen, met David Alaba, die de afgelopen weken ook geblesseerd is geweest, maar volgens Ancelotti volledig hersteld zal zijn voor deze finale. Op het middenveld staat naar alle waarschijnlijjkheid het inmidderls legendarische drietal Modric, Casemiro en Kroos. Voorin zal het productieve duo Benzema-Vinícius Júnior verantwoordelijk zijn voor de aanval. De enige onzekerheid ligt op rechts. Volgens de laatste geruchten zal Valverde de voorkeur krijgen boven Rodrygo, Asensio of Eden Hazard.

Op welk TV-kanaal kan ik Liverpool vs Real Madrid kijken?

De wedstrijd Liverpool-Real Madrid wordt deze zaterdag om 21.00 uur uitgezonden op RTL7 (gratis te ontvangen) en Ziggo Sport (gratis voor klanten van Ziggo). Voor streaming kunt u terecht ok www.kijk.nl en op het digitale platform van Ziggo Sport. Als u niet voor uw TV zit, is het goed om te  weten dat de Livescore van SportyTrader ook beschikbaar is.

$200 cadeau om te wedden op Liverpool - Real Madrid! 

Nu bij DraftKings. Aanbieding met beperkte geldigheid

De vorm van Liverpool - Real Madrid

Liverpool en Real Madrid: De laatste resultaten

Liverpool
Liverpool De laatste resultaten
W G W G W W
Overwinningen

4/6 (67%)

Gelijkspelen

2/6 (33%)

Verliezen

0/6 (0%)

Gemiddelde cijfers (laatste 6 wedstrijden)

Totaal aantal goals
2.83
Beide teams scoren
83%
Doelpunten voor
1.83
Doelpunten tegen
1
Over 2,5
67%
Under 2,5
33%

22 mei 2022 - Premier League

Liverpool
3 :  1
Wolverhampton

17 mei 2022 - Premier League

Southampton
1 :  2
Liverpool

14 mei 2022 - FA Cup

Chelsea
0 :  0
Liverpool

10 mei 2022 - Premier League

Aston Villa
1 :  2
Liverpool

7 mei 2022 - Premier League

Liverpool
1 :  1
Tottenham

3 mei 2022 - Champions League

Villarreal
2 :  3
Liverpool
Real Madrid
Real Madrid De laatste resultaten
W W V W G G
Overwinningen

3/6 (50%)

Gelijkspelen

2/6 (33%)

Verliezen

1/6 (17%)

Gemiddelde cijfers (laatste 6 wedstrijden)

Totaal aantal goals
2.83
Beide teams scoren
33%
Doelpunten voor
2.33
Doelpunten tegen
0.5
Over 2,5
50%
Under 2,5
50%

20 mei 2022 - LaLiga

Real Madrid
0 :  0
Betis

15 mei 2022 - LaLiga

Cádiz
1 :  1
Real Madrid

12 mei 2022 - LaLiga

Real Madrid
6 :  0
Levante

8 mei 2022 - LaLiga

Atlético Madrid
1 :  0
Real Madrid

4 mei 2022 - Champions League

Real Madrid
3 :  1
Manchester City

30 apr. 2022 - LaLiga

Real Madrid
4 :  0
Espanyol

Liverpool tegen Real Madrid: Onderling resultaat

Liverpool

0 %

Gelijkspel

33 %

Real Madrid

67 %

Gemiddelde cijfers (onderling resultaat)

Totaal aantal goals
2.67
Beide teams scoren
67%
Goals gescored (team 1)
0.67
Goals gescored (team 2)
2
Over 2,5
67%
Under 2,5
33%

14 apr. 2021 - Champions League

Liverpool
0 :  0
Real Madrid

6 apr. 2021 - Champions League

Real Madrid
3 :  1
Liverpool

26 mei 2018 - Champions League

Real Madrid
3 :  1
Liverpool
Verbeter je sportweddenschappen met onze voetbalteam vergelijker (+100 statistieken)

Liverpool tegen Real Madrid opstelling: De basis 11

Liverpool

Tactisch plan : 4 - 3 - 3

1
Alisson
66
T. Alexander-Arnold
5
I. Konate
4
V. Van Dijk
26
A. Robertson
14
J. Henderson
3
Fabinho
6
Thiago
11
M. Salah
10
S. Mane
23
L. Diaz
20
V. Junior
9
K. Benzema
15
F. Valverde
8
T. Kroos
14
Casemiro
10
L. Modric
23
F. Mendy
4
D. Alaba
3
E. Militao
2
D. Carvajal
1
T. Courtois

Tactisch plan : 4 - 3 - 3

Real Madrid

Belangrijke punten Liverpool - Real Madrid

  1. Liverpool heeft 30 keer gescoord in haar 12 Champions League wedstrijden.
  2. Liverpool heeft 7 tegendoelpunten geïncasseerd in haar 6 knock-out fase wedstrijden.
  3. Real Madrid heeft 29 keer gescoord in haar 12 Champions League wedstrijden.
  4. Real Madrid heeft 11 tegendoelpunten geïncasseerd in de 6 knock-out fase wedstrijden.
  5. Real Madrid is ongeslagen in de laatste 5 ontmoetingen.
$200 cadeau om te wedden op Liverpool - Real Madrid! 

Nu bij DraftKings. Aanbieding met beperkte geldigheid

Onze voorspelling voor Liverpool - Real Madrid

Wanneer het aankomt op Champions League voetbal zijn Liverpool en Real Madrid geen onbekende voor elkaar. Na de finale in 2018 welke Real Madrid wist te winnen mede dankzij enkele blunders van Liverpool keeper Karius kwamen de 2 ploegen elkaar ook tegen in de kwarfinale in 2021, waar Real Madrid over 2 wedstrijden ook de overhand had. Echter, zijn zowel Liverpool als Real Madrid andere ploegen dan in de voorgaande ontmoetingen. Liverpool oogt momenteel als 1 van de meest dominante clubs van Europa welke een sterke aanval en verdediging poseert. Ondanks dat Liverpool zo hier en daar wat defensie steken kan laten vallen heeft het een grote scorende kracht. Aan de andere kant heeft Real Madrid dit seizoen de finale weten te behalen middels heroïsche comebacks in de return wedstrijden. Echter, moet Real Madrid het dit keer in 1 wedstrijd weten te doen als het kans wilt maken op de felbegeerde bokaal. De offensieve kracht van Liverpool kan problemen veroorzaken voor de defensie van Madrid welke gedurende de knock-out fase heeft aangetoond wankel te zijn. Daarentegen zal de held van Madrid Benzema ook geen simpele taak hebben tegen de competente defensie van Liverpool. Wij verwachten daarom dat Liverpool de Champions League beker zal winnen.

Wedtip :

Liverpool Wint De Champions League

Exclusieve Aanbieding
$200 aangeboden om te wedden!
Voorspelling Liverpool vs Real Madrid

Al onze voorspellingen komen voort uit een grondige analyse. Desondanks kan geen enkele winst worden gegarandeerd.

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer