EK • Group A Dag 3
20/06/2021 12:00
Zwitserland
Zwitserland
3 - 1
Afgelopen
45' : 2 - 0
Turkije
Turkije

Wedtip Zwitserland - Turkije

In de laatste speelronde in groep A nemen Zwitserland en Turkije het tegen elkaar op, twee teams die zich tot dusver meer zouden hebben voorgesteld van het EK. Zwitserland haalde door het 1-1 gelijkspel in de eerste speelronde tegen Wales (een wedstrijd waarin het de kansen had om te winnen) en de kansloze 3-0 nederlaag tegen Italië slechts 1 schamel punt uit 2 wedstrijden. Wil het nog kans maken om als tweede of desnoods als beste nummer 3 door te gaan naar de volgende ronde, dan zal het moeten winnen van Turkije. Een gelijkspel is geen optie. Zwitserland staat 3 punten achter op nummer 2 Wales en heeft een minder doelsaldo (-3 voor Zwitserland, +2 voor Wales). Het lijkt aannemelijker dat Zwitserland bij winst als derde in de poule eindigt, al kan het door een ruime winst op Turkije en een ruim verlies van Wales tegen Italië wellicht nog verrassend tweede worden. Er zal echter eerst gewonnen moeten worden van Turkije. Hiervoor zullen de Zwitsers druk op zoek moeten gaan naar een goal en daarbij mogelijk risico gaan nemen. Zwitserland zal zich vasthouden aan de goede reeks van voor het EK, toen het 6 opeenvolgende wedstrijden won. Op de wedstrijd tegen Italië na scoorde Zwitserland altijd in 2021 (7 wedstrijden, 17 goals).

De verwachtingen rondom Turkije waren hooggespannen voor het EK, daar het 6 wedstrijden ongeslagen was en onder meer met 4-2 van het Nederlands elftal won. We kunnen inmiddels stellen dat de Turken teleurstellen. In de eerste wedstrijd van het EK werd verdiend met 3-0 in Rome van Italië verloren. Een vervelende nederlaag, maar opgelopen tegen een uitstekende tegenstander. Woensdag verloor Turkije echter een wedstrijd die het niet had mogen verliezen: 2-0 tegen Wales. Met 0 punten uit 2 wedstrijden lijkt het EK-avontuur voor Turkije wel eens vroeg te kunnen gaan eindigen, al zal het stiekem hopen om nog met 3 punten uit 3 wedstrijden door te gaan naar de volgende ronde. De vier beste nummers 3 gaan immers ook door naar de achtste finales. Turkije zal dus ook op zoek gaan naar goals, om de kleine kans die het nog heeft te benutten en om anders in ieder geval niet doelpuntloos het EK te verlaten. Scoren ging Turkije voor het EK prima af. Het scoorde in de 6 andere wedstrijden in 2021 in totaal 14 keer in 6 wedstrijden.

Belangrijke punten Zwitserland - Turkije

  • Zwitserland haalde 1 punt uit 2 wedstrijden en staat derde in de poule (1-1 Wales, 3-0 Italie)

  • Turkije haalde 0 punten uit 2 wedstrijden en staat laatste in de groep (3-0 Italie, 2-0 Wales)

  • Zwitserland moet winnen om door te gaan

  • Turkije staat op rand van uitschakeling, maar zal ook moeten winnen om de kleine kans die het nog heeft aan te grijpen

  • Zowel Turkije als Zwitserland wisten in alle wedstrijden in 2021 voorafgaand aan het EK het net te vinden en scoorden veel

  • De wedstrijd wordt in Baku, Azerbeidzjan gespeeld

Voorspelling Zwitserland - Turkije

Beide ploegen moeten winnen om nog kans maken om door te gaan. Turkije zal bovendien niet zonder goal naar huis willen gaan, mocht het geëlimineerd worden. Beide teams gaan dus op jacht naar een goal en zullen daarbij op een zeker moment risico moeten gaan nemen. Zowel Turkije als Zwitserland heeft voor het EK bewezen te kunnen scoren en in combinatie met het risico dat de ploegen gaan nemen denken wij dat zowel Turkije als Zwitserland ten minste 1 goal maakt.

Voorspelling Zwitserland Turkije gepubliceerd op 17 juni 2021

De beste odds om op in te zetten Zwitserland - Turkije

1
Toto
1.67
De aanbieding bekijken
Wed nu!
X
Toto
4.25
De aanbieding bekijken
Wed nu!
2
Toto
5.15
De aanbieding bekijken
Wed nu!
Al onze voorspellingen komen voort uit een grondige analyse. Desondanks kan geen enkele winst worden gegarandeerd.