Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Een volledig Vlaamse Conference League halve finale?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Een volledig Vlaamse Conference League halve finale?
Er zijn nog acht clubs over in de Europa Conference League. West Ham is favoriet, maar België is het enige land met meer dan één vertegenwoordiger en we zouden zelfs Anderlecht tegen Gent kunnen zien bij de laatste vier.

Belgische kunsten in de Europa Conference League

voorspelling conference league

De nationale ploeg heeft het misschien niet goed gedaan op het WK 2022, maar de Belgische clubs hebben dit seizoen succesvolle campagnes gevoerd. In elk van de drie Europese competities bereikte minstens één Belgische club de knock-outfase. Twee zijn doorgedrongen tot de laatste acht van de Europa Conference League, maar kunnen ze de laatste vier bereiken? Zo ja, dan kunnen we een volledig Belgische confrontatie verwachten in de halve finales... Hier is de loting voor de kwart- en halve finales:

Kwart finales

  • Lech Poznan - Fiorentina
  • KAA Gent - West Ham United
  • RSC Anderlecht - AZ Alkmaar
  • FC Basel - OGC Nice

De wedstrijden worden gespeeld op 13 en 20 april. Bij de laatste vier staan de winnaars van wedstrijd 1 tegenover de winnaars van wedstrijd 4. De winnaars van de wedstrijden 2 en 3 treffen elkaar in de halve finales, dus Gent zou wel eens tegenover Anderlecht kunnen komen te staan.

Bekijk de kansen op bet365

Gent op jacht naar eerste halve finale

gift orban van gent

Gent heeft pas zijn tweede Europese achtste finale gehaald. Het was 30 jaar wachten, want de enige andere keer dat Gent in een kwartfinale stond, was in 1992/93 in de UEFA Cup (nu de Europa League). Na de tweede plaats in hun Europa Conference League groep, had Gent een penalty shoot-out nodig om voorbij Qarabag te komen in de knock-out play-off ronde. 

In hun laatste 16 wedstrijd tegen Istanbul Basaksehir was het krap. In de eerste thuiswedstrijd kwamen ze na een achterstand op 1-1. Gift Orban (boven) scoorde hun doelpunt, maar er zou meer komen in een verbazingwekkende tweede wedstrijd in Turkije. Orban scoorde een hattrick tussen de 31e en 34e minuut. Drie minuten later stond het 4-0 en wonnen ze uiteindelijk met 4-1. Bij het schrijven van dit artikel op 4 april had Gent elk van zijn laatste vier wedstrijden gewonnen met 18 doelpunten. Orban was verantwoordelijk voor de helft van die doelpunten, dus wees op je hoede West Ham.

In de andere twee kwartfinales neemt Anderlecht het op tegen AZ Alkmaar en beiden hebben goede overwinningen geboekt bij de laatste 16. De Belgen versloegen thuis Villarreal en wonnen in Spanje nadat ze in de vorige ronde Ludogorets Razgrad met strafschoppen hadden verslagen. . AZ schakelde Lazio uit en won elk duel met 2-1 nadat ze hun groep met vijf punten hadden gewonnen. Deze wedstrijd kan beide kanten op, met een lichte voorkeur voor AZ.

Wed op de Conference League bij bet365

Nog een halve finale voor de Hammers?

danny ings

Vorig jaar rond deze tijd stond West Ham in de kwartfinale van de Europa League. Ze drongen door tot de laatste vier, maar verloren van de uiteindelijke winnaar Eintracht Frankfurt en hun dromen over Champions League voetbal waren voorbij. Een jaar later doen ze het opnieuw goed in de Europese competitie, maar moeten ze vrezen voor degradatie in de Engelse Premier League.

West Ham heeft dit seizoen al zijn tien wedstrijden in de Europa Conference League gewonnen. Allemaal een beetje frustrerend voor hun fans, die hen slechts zeven van hun 27 Premier League-wedstrijden hebben zien winnen. De Hammers eindigden tien punten los van hun groep, inclusief twee overwinningen op Anderlecht, die ze bij de laatste vier zouden kunnen ontmoeten. Bij de laatste 16 behaalden ze een comfortabele 6-0 overwinning op AEK Larnaca. 

In de Premier League blijven ze wisselvallig, hoewel de thuisresultaten zijn verbeterd. Met de eerste wedstrijd in België zal West Ham zijn best doen om een goed resultaat te behalen en mee te nemen naar het London Stadium. Zij zijn onze favoriet om de laatste vier te bereiken, maar moeten oppassen voor de in vorm verkerende Orban.

Ontdek de ZEbet bonus

Fiorentina in topvorm

cabral fiorentina

Fiorentina is momenteel in vorm. Ze wonnen negen wedstrijden op rij voor de wedstrijd van 5 april tegen Cremonese. Ze staan nu negende in de Serie A, maar hebben nog steeds moeite om volgend seizoen in een Europese competitie te komen. De Italiaanse ploeg eindigde via de play-off ronde van de Europa Conference League als tweede achter Istanbul Basaksehir met 13 punten uit zes wedstrijden. In de knock-out play-off ronde won Fiorentina de uitwedstrijd in Braga met 4-0. Ze stonden thuis met 2-0 achter in de tweede wedstrijd, maar wonnen die met 3-2. Cabral (boven) maakte drie doelpunten in de wedstrijd.

Bij de laatste 16 nemen ze het op tegen Sivasspor. Ze wonnen de thuiswedstrijd met 1-0 en scoorden daarna opnieuw vier keer in de uitwedstrijd. Bij de laatste acht nemen ze het op tegen Lech Poznan en zij zijn onze favoriet voor de laatste vier.

Nice is de enige Franse club die overblijft in de Europa Conference League. Ze wonnen hun groep en gingen langs Sheriff Tiraspol bij de laatste 16. In de kwartfinale staan ze tegenover Basel, nadat ze Slovan Bratislava (waar ze in hun groep achter eindigden) op strafschoppen hebben verslagen.

Meld je aan bij BetCity

Andere artikelen over Europese competities

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer