Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Nog een Europa League titel voor Manchester United?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Nog een Europa League titel voor Manchester United?
De Europa League 2022/23 heeft de kwartfinale bereikt. Manchester United is uit op een tweede Europa League-zege, maar krijgt zware tegenstand van Juventus, Roma en Feyenoord.

Acht clubs dromen van Europa League roem

europa-league-beker

Slechts acht clubs blijven over in de Europa League van 2022/23. Alleen Italië heeft twee teams en de andere zes komen uit Engeland, Duitsland, Spanje, België, Portugal en Nederland. Er staan enkele uitstekende wedstrijden op het programma op 13 en 20 april met als hoogtepunt Manchester United tegen Sevilla en uiteraard Feyenoord tegen AS Roma. We kennen ook al de loting voor de halve finale en we zouden een volledig Italiaanse finale kunnen zien.

  • Manchester United - Sevilla
  • Juventus - Sporting Lissabon
  • Bayer Leverkusen - Union Saint-Gilloise
  • Feyenoord - Roma

De winnaars van wedstrijd 2 hebben thuisvoordeel in de eerste wedstrijd van hun halve finale tegen de winnaars van wedstrijd 1. Wie wedstrijd 3 wint reist af naar de winnaars van wedstrijd 4 in de eerste wedstrijd van de andere halve finale. 

Bekijk de laatste Europa League odds bij bet365

Herhaalt de geschiedenis zich voor Manchester United?

voorspelling-europaleague-sporty

Het was in 2017 dat Manchester United de Europa League won, tegen Ajax. Datzelfde seizoen wonnen ze ook de Carabao Cup. Kan de geschiedenis zich herhalen, want United heeft die beker dit seizoen 2022/23 al gewonnen.

De Premier League-ploeg heeft dit seizoen tien wedstrijden in de Europa League gespeeld. Op vier na zijn die allemaal gespeeld tegen teams uit La Liga en nu hebben ze er nog twee in het verschiet. Real Sociedad, Barcelona en Real Betis moesten het dit seizoen allemaal opnemen tegen United en bij de laatste acht is het de beurt aan Sevilla om tegenover de Engelse ploeg te staan.

Manchester United heeft een hectisch einde van het seizoen. Ze staan in de halve finale van de FA Cup en in de top vier van de Premier League. Een plek in de Champions League is nog niet zeker, dus misschien moeten ze de Europa League winnen om hun plaats in de Europese topcompetitie te bevestigen.

Sevilla valt zeker in die categorie. In plaats van te streven naar een plaats in de top vier, vechten ze om in La Liga te blijven. Ze zijn echter dol op deze competitie en hun slechte competitievorm is in deze competitie achtergebleven. Hun uitvorm is echter een grote zorg met beide wedstrijden in de knock-outfase tegen PSV en Fenerbahce die verloren gingen. United is onze favoriet om door te gaan naar de halve finale tegen Juventus of Sporting

Claim hier een bonus

Feyenoord wil de gloriedagen terugbrengen

Danilo Feyenoord

Het is meer dan 20 jaar geleden dat Feyenoord deze beker won, toen hij nog UEFA Cup heette. Slechts één keer werden ze deze eeuw kampioen van Nederland, maar de gloriedagen zouden wel eens terug kunnen komen voor Feyenoord. Feyenoord staat met zes punten bovenaan in de Eredivisie en neemt het in de kwartfinale van de Europa League op tegen Roma. 

De Nederlandse ploeg eindigde op het nippertje bovenaan in de Europa League-groep. Alle vier de ploegen in groep F eindigden op acht punten, maar zij wonnen de groep op basis van onderlinge resultaten. Zeven van hun acht punten werden thuis behaald. Ze wonnen niet bij Shakhtar Donetsk in de eerste wedstrijd van hun laatste 16 wedstrijd. De thuiswedstrijd werd echter weer gewonnen met 7-1. Het hadden er meer kunnen zijn: Danilo (foto) maakte in de 67e minuut het zevende doelpunt.

Roma heeft geen gemakkelijke weg naar de laatste acht gehad. Ze eindigden als tweede in hun groep, zes punten achter Real Betis. In de knock-outronde verloren ze de uitwedstrijd tegen Red Bull Salzburg met 1-0, maar in de terugwedstrijd wonnen ze thuis met 2-0. Dat was ook de uitslag in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad bij de laatste 16, maar dit keer was het de eerste wedstrijd. In de uitwedstrijd werd met 0-0 gelijkgespeeld, waardoor het dit seizoen slechts één overwinning in vijf uitwedstrijden in de Europa League behaalde.

De wedstrijd tegen Feyenoord kan beide kanten op, maar het is waarschijnlijk dat Roma bij de laatste vier uitkomt tegen Bayer Leverkusen of Union Saint-Gilloise. Wij geven er de voorkeur aan dat Leverkusen wint, wat wel eens een hoogstaande wedstrijd zou kunnen worden.

Bekijk hier de Europa League Odds

Eind goed al goed voor Juventus?

rabiot

Gelukkig einde voor Juventus?

Het is een vreemd seizoen geweest voor Juventus en misschien doen ze volgend seizoen niet eens mee aan de Europese competitie. Een aftrek van 15 punten heeft hen hard getroffen en zonder die aftrek zouden ze tweede staan in de Serie A. Een 1-0 overwinning op Inter afgelopen weekend was hun zesde overwinning in zeven competitiewedstrijden. Ze hebben slechts vier punten achterstand op de Europa Conference League plaats en zes op een Europa League plaats. Ze kunnen in een van de drie competities eindigen en het zou zelfs de Champions League kunnen zijn.

Juventus begon dit seizoen in de Champions League, maar behaalde slechts drie punten in een groep waarin ze derde werden achter Benfica en PSG, 11 punten achter de tweede plaats. In de Europa League versloegen ze Nantes met 4-1 in de knock-out ronde, waarbij ze de uitwedstrijd met 3-0 wonnen dankzij een hattrick van Di Maria. Bij de laatste 16 versloeg de Italiaanse ploeg Freiburg met 3-0.

Bij de laatste acht staan ze tegenover Sporting en de Portugezen zullen niet makkelijk te passeren zijn. Zij versloegen de Premier League leiders Arsenal in de laatste ronde, maar Juventus lijkt de betere ploeg te zijn en kan dit tweeluik winnen.

Ontdek de TOTO bonus!

Andere artikelen over Europese competities

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer