Champions League
04/08/2021 13:00
Spartak Moskou
Spartak Moskou
0 - 2
Afgelopen
45' : 0 - 0
SL Benfica
SL Benfica

Wedtip Spartak Moskou - SL Benfica

Voorspelling Spartak Moskou SL Benfica gepubliceerd op 1 augustus 2021 om 18:00 - modifiedat 2 augustus 2021 om 09:18

Een heerlijke voetbalavond is weer aanstaande. Naast vele andere krakers staat op woensdag 4 augustus in Moskou ook een interessante wedstrijd op het menu. De Russische vicekampioen Spartak Moskou neemt het op het tegen de Portugese grootmacht Benfica. Ook is het een wederontmoeting van twee Portugese rivalen. 

Spartak Moskou is bij ons vooral bekend als de club van Quincy Promes. De oud-ajacied is bezig aan zijn tweede periode bij de Russische club. Spartak finishte vorig seizoen tweede achter kampioen Zenit St. Petersburg, en zal dit seizoen met oud-Benfica trainer Rui Vitória aan het roer er alles aan doen om een Champions League-ticket veilig te stellen. Vooralsnog staat de ploeg in de Russische Premier League op een gedeelde negende plek, hoewel de competitie slechts twee rondes ver is. 

Benfica gaat zich proberen te plaatsen voor het miljoenenbal na een voor de ‘Adelaars’ begrippen karig seizoen. De ploeg eindigde als derde in de competitie, en liep in de finale tegen SC Braga ook de Portugese beker mis. De terugkeer van succestrainer Jorge Jesus heeft nog niet het gewenste effect gehad. Na een controversiële overstap na aartsrivaal sporting is hij nu dus weer terug op het oude nest. 

Beide ploegen kwamen elkaar voor het laatst in de Champions League tegen in 2012, in de groepsfase. Beide ploegen wonnen eens. Het feit dat de Portugese competitie nog van start moet gaan kan in het voordeel werken van de Russische ploeg die waarschijnlijk fitter zullen zijn. Aan de andere kant heeft Benfica zoveel en ervaring in het meespelen op het allerhoogste Europese niveau, dat het waarschijnlijk denkt dat het aan zijn stand verplicht is om Spartak eruit te stoten.

De beide coaches hebben op zijn zachtst gezegd geen vriendschappelijke relatie. Jesus in zijn tijd bij Sporting zei over zijn toenmalige evenknie bij Benfica - Vitória - dat de laatste “slachtoffer” was het succes van de vorige trainer bij rood-witte formatie. Vitória deed echter wat hij moest en won de titel dat seizoen, met één punt verschil op de nummer 2: het Sporting van Jesus. 

Belangrijke punten Spartak Moskou - SL Benfica

key points iconBeide coaches stonden in het totaal 17 keer tegenover elkaar. Met 13 keer winst voor Jorge Jesus, 4 keer winst voor Vitória en vier gelijke spelen.

key points iconHet is de tweede Europese ontmoeting tussen Spartak Moskou en Benfica. In de CL-groepsfase in het seizoen 2011/12 wonnen beide clubs 1 maal. In Moskou werd het 2-1 voor de Russen. Benfica won de return met 2-0.

key points iconBenfica maakt een goede voorbereiding door: het verloor nog geen wedstrijd (3x winst, 2x gelijkspel).

key points iconSpartak begon in de Russische Premier League met een pijnlijke 1-0 nederlaag tegen Rubin Kazan, maar herstelde zich een week later met een 0-1 uitoverwinning bij Krylya Sovetov.

key points iconDe Moskovieten scoorden in 14 van hun laatste 20 wedstrijden meer dan 2,5 goal per wedstrijd. Voor de Portugezen waren het er 9. Echter, aan diezelfde 20 wedstrijden slaagde Benfica erin 10x de 0 te houden. Spartak lukte dit pas 4x.

Voorspelling Spartak Moskou - SL Benfica

Beide ploegen zullen elkaar in het begin van de wedstrijd gaan aftasten. De Russen zijn fitter aangezien zij al aan hun seizoen begonnen zijn. De ploeg van Jesus heeft echter nog niet verloren, en zal er alles aan doen om, ondanks de teleurstellende derde plek van vorig seizoen, ook dit jaar weer meer te doen aan het miljoenenbal. Wij verwachten een wedstrijd met twee afwachtende ploegen die elkaar vanaf de eerste seconden zullen willen overrompelen. Een 0-0 lijkt daarom een plausibele eindstand voor deze heenwedstrijd.

De beste odds om op in te zetten Spartak Moskou - SL Benfica

1
X
2
1
Toto
3.38
De aanbieding bekijken
Wed nu!
1
X
2
X
Toto
3.38
De aanbieding bekijken
Wed nu!
1
X
2
2
Toto
2.2
De aanbieding bekijken
Wed nu!
Al onze voorspellingen komen voort uit een grondige analyse. Desondanks kan geen enkele winst worden gegarandeerd.