Taal  
sportweddenschappen, prognose, wedden

Prognose WK 2014

Onze prognoses voor de volgende wedstrijden in de WK

   Prognose -
>>>

 

De aftrap van het WK 2014 vindt plaats op 12 juni 2014 in S„o Paulo. BraziliŽ, het gastland speelt tegen KroatiŽ ter gelegenheid van de openingswedstrijd die uitzonderlijk wordt. Tot die tijd kijken we samen naar de favorieten van het WK en proberen we een overzicht samen te stellen van de achtste finales, voordat we ons buigen over de werkelijke kansen van het Nederlandse team!

De favorieten voor het WK 2014

BraziliŽ is zeker van haar kracht

BraziliŽ was al favoriet voor de titel, maar deze status werd nog versterkt door een nogal clemente trekking (KroatiŽ, Mexico, Kameroen).De SeleÁao zou logischerwijs aan kop moeten eindigen in groep A, maar daarna wordt het ingewikkelder. Het begint de 8e finales tegen Spanje, Chili of Nederland. Maar de collegaís van Neymar hebben door het binnenhalen van de laatste Confťdťrations Cup laten zien dat ze voor niemand bang zijn op eigen terrein. Alleen een groot team dat perfect samenspeelt en een dosis geluk heeft kan de indrukwekkende SeleÁao de titel ontnemen.

Het jaar van ArgentiniŽ?

In een vrij gemakkelijke groep F (BosniŽ, Iran, Nigeria) zou ArgentiniŽ zich goed moeten vermaken. En als het land zoals verwacht aan kop zal eindigen in de eerste fase, komt de Albiceleste uit tegen de tweede van groep E, en dus tegen Zwitserland, Equator of Frankrijk. Allemaal teams die de collegaís van Leo Messi gemakkelijk aan kunnen. ArgentiniŽ zal waarschijnlijk zeker tot de kwartfinale doorstoten en komt dan grotere teams tegen (BelgiŽ, Duitsland of Portugal), maar dan moeten de Argentijnen een evenwicht vinden tussen aanval/verdediging waaraan het in de laatste grote internationale wedstrijden ontbrak en dan moeten ze laten zien dat ze de discipline hebben om het avontuur voort te zetten.

De groep des doods voor Duitsland

In tegenstelling tot het duo BraziliŽ-ArgentiniŽ hebben de Duitsers een ingewikkelder groep getrokken (Portugal, Verenigde Staten, Ghana) en zullen ze zich niet vervelen.De Mannschaft blijft echter het land dat historisch gezien het vaakst vertegenwoordigd was bij de laatste vier van het WK (12 keer voor 17 deelnames) en zal deze eerste ronde meesterlijk en talentvol doorstaan. Maar de inspanningen van Mesut ÷zilin in groep G kunnen hen duur komen te staan als er grote directe eliminatiewedstrijden achter elkaar gespeeld moeten worden. Duitsland wordt bij de laatste vier verwacht, maar zal haar kopstukken ergens tijdens het WK een beetje rust moeten gunnen om tot het einde door te stoten.

Spanje staat voor een enorme uitdaging

Net als Duitsland, gaat de Roja ook op volle kracht van start met Nederland, Chili en AustraliŽ, en zal het voor Spanje een ingewikkeld WK worden. Als Spanje verkeerd begint zoals vier jaar geleden (verlies 0-1 tegen Zwitserland), heeft het land nog maar weinig marge. Vooral omdat de eerste plaats in groep B een gouden plek is, omdat het team dat tweede wordt ongetwijfeld tegen BraziliŽ uitkomt in de 8e finales.

Om haar titel te behouden en een vierde grote internationale competitie op rij te winnen zal het team van Vicente Del Bosque op een ongelooflijk hoog niveau aan het WK moeten beginnen en dit een maand lang vol moeten houden. Een ingewikkelde opdracht, maar niet onmogelijk voor de Spanjaarden die al bewezen hebben in de loop van een toernooi aan kracht te kunnen winnen.

BelgiŽ in een riante positie

Het zou een grote vergissing zijn om BelgiŽ niet te tellen onder de favorieten voor de titel! In principe heeft BelgiŽ een niveau hoger dan haar drie rivalen in groep H (Algerije, Rusland, Zuid-Korea), en de collegaís van Eden Hazard hebben de mogelijkheid langzaam het tempo op te voeren en BraziliŽ te vermijden tot de finale. En stel dat iedereen het eens is over de jonge gouden Belgische generatie?


ItaliŽ is er klaar voor

ItaliŽ komt met weinig lawaai naar BraziliŽ om te winnen en heeft daar alles voor in huis. De Squadra Azzurra was finalist van het laatste WK en is aantrekkelijker dan ooit onder leiding van Cesare Prandelli, maar het zal moeten werken om uit een pittige groep D te komen (Engeland, Uruguay, Costa Rica). ItaliŽ is echter niet bang voor een van de mogelijke tegenstanders uit groep C (Colombia, Griekenland, Ivoorkust, Japan) in de 8e finales. En als het land vertrouwen op kan bouwen tot in de kwartfinales, is het moeilijk meer te stoppenÖ

Portugal eindelijk aan de top?

De Portugezen stellen nooit teleur in grote wedstrijden en kunnen rekenen op het genie Cristiano Ronaldo om uit een moeilijke groep G te komen (Duitsland, Ghana, USA). Als ze doorgaan naar de volgende rondes hebben de Portugezen al grote prestaties laten zien en beginnen vol vertouwen aan hun 8e finales tegen een team uit groep H die ze wel aan kunnen (BelgiŽ, Rusland, Algerije, Korea). Daarna kan Portugal als alle collegaís van CR7 op hetzelfde niveau als hun leider evolueren, iedereen wel aan.

Nederland en Uruguay: de grote verliezers?

Dit WK 2014 is waarschijnlijk het WK met het hoogste niveau in de geschiedenis en er zullen verschillende grote namen afvallen vanaf de poulewedstrijden. Uruguay heeft pech gehad met de trekking (Engeland, ItaliŽ, Costa Rica), en kon wel eens met hangende pootjes af moeten druipen. De verdediging van Uruguay is te langzaam en heeft haar grenzen laten zien tijdens de kwalificaties in de AmSud zone. Oranje heeft zich weer op weten te werken sinds het fiasco van het Euro 2012, maar lijkt ons het minst goed gewapend in het duel van drie tegen Spanje en Chili in groep B. Nederland en Uruguay zijn volgens onze redactie de twee teams die de grootste teleurstelling te verwerken krijgen op dit WK 2014.

Klik hier en krijg uw weddenschap in de WK cadeau!


De volgende wedstrijden

Datum Wedstrijd Winkans 1 Winkans X Winkans 2

Klik hier en krijg uw weddenschap in de WK cadeau!


Naar al onze prognoses voor de WK


Artikel "Prognose WK 2014" van 15/07/2014

Sportwedden actueel