Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Waar wordt het WK vrouwenvoetbal gespeeld?

door Max Lanters | door Kevin Richard

image Waar wordt het WK vrouwenvoetbal gespeeld?
Het WK Damesvoetbal vindt dit jaar plaats. Ontdek waar de wedstrijd plaatsvindt en welke stadions voor de gelegenheid zijn gekozen.

Ontdek de stadions voor het WK vrouwenvoetbal 2023

Tussen 20 juli en 20 augustus 2023 wordt het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. Het is een geweldige kans om te wedden op vrouwenvoetbal deze zomer, aangezien de competitie wereldwijd blijft groeien in populariteit. Onze experts bieden je elke dag hun voorspellingen voor de wedstrijden van het WK Vrouwenvoetbal. In welke stadions vinden dit jaar de wedstrijden van de Women's World Cup plaats? Hier is een lijst van de 10 stadions, samen met de kenmerken van elk stadion.

Unibet biedt hier een bonus aan

Eden Park - Auckland (Nieuw-Zeeland)

Eden Park - WK Vrouwenvoetbal

Eden Park is het belangrijkste stadion voor de stad Auckland in Nieuw-Zeeland en staat vooral bekend om de rugbywedstrijden van de All Blacks. De capaciteit van 48.000 en de nabijheid van het veld maken het echter een ideaal stadion om de wedstrijden van deze Wereldbeker voor vrouwen te organiseren. Naast de openingswedstrijd tussen Nieuw-Zeeland en Noorwegen was het stadion twee keer gastheer van Team USA, het Spaanse team en Noorwegen en Italië tijdens de groepsfase. Er worden ook een ronde van 16, een kwartfinale en een halve finale gespeeld.

Unibet biedt hier een bonus

Sydney voetbalstadion - Sydney (Australië)

Sydney Football Stadium - WK Vrouwenvoetbal

Het Sydney Football Stadium werd geopend in 1988 maar werd volledig gerenoveerd voor deze Women's World Cup en is dit jaar gastheer van zes wedstrijden van het toernooi. Naast een wedstrijd in de 16e ronde tussen de winnaars van groep E en de runners-up van groep G, zijn Frankrijk, Engeland en Duitsland gastheer in het stadion. Een mooi programma voor dit stadion met 42.000 zitplaatsen.

Unibet biedt hier een bonus

Dunedin Stadion - Dunedin (Nieuw-Zeeland)

Dunedin Stadium - WK Vrouwenvoetbal

Het Dunedin Stadium is het enige overdekte stadion in heel Nieuw-Zeeland en combineert moderniteit met de nabijheid van de spelers. Met bijna 29.000 zitplaatsen is het niet het grootste stadion in de competitie, maar het is ongetwijfeld een van de leukste om te bezoeken. Tijdens dit wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen worden hier 6 wedstrijden uit de groepsfase gespeeld. Nieuw-Zeeland, Portugal, Japan en natuurlijk Nederland spelen hier allemaal.

ZEbet biedt hier een bonus aan

Melbourne Rectangular Stadium - Melbourne (Australië)

Melbourne Rectangular Stadium - WK Vrouwenvoetbal

Met wedstrijden van Canada, Duitsland, Australië en Brazilië en twee wedstrijden in de Ronde van 16 wordt er deze zomer mooi voetbal gespeeld in het Melbourne Rectangular Stadium. Met een capaciteit van 30.000 en ingehuldigd in 2010, ziet het stadion, gelegen nabij het centrum van de grote Australische stad, er geweldig uit. De vele toeschouwers die tussen juli en augustus 2023 worden verwacht, zouden er blij mee moeten zijn.

ZEbet biedt hier een bonus

Wellington Regional Stadium - Wellington (Nieuw-Zeeland)

Wellington Regional Stadium - WK Vrouwenvoetbal

Het Wellington Regional Stadium werd geopend in 2000 en is een historisch stadion voor het Nieuw-Zeelandse voetbal. Nadat de All Whites zich kwalificeerden voor de World Cup 2010, vinden er dit jaar 9 wedstrijden plaats met als doel de lokale vrouwelijke spelers net zo te laten schitteren als hun mannelijke tegenhangers. Met een capaciteit van 39.000 belooft het stadion een geweldige sfeer voor de wedstrijden waaraan het Nieuw-Zeelandse nationale team deelneemt, evenals voor de wedstrijden in de ronde van 16 en de kwartfinale. Spanje, Zweden, de Verenigde Staten, Italië en de Nederlandse dames hebben ook de kans om het stadion te bezoeken tijdens het WK.

ZEbet biedt hier een bonus aan!

Waikato Stadion - Hamilton (Nieuw-Zeeland)

Waikato Stadium - WK Vrouwenvoetbal

25.000 zitplaatsen, gelegen op slechts een paar minuten lopen van het stadscentrum, staat dicht bij het veld... het Waikato Stadium lijkt alle kwaliteiten te hebben om het WK Vrouwen zo aangenaam mogelijk te maken. In totaal staan hier 5 wedstrijden uit de groepsfase op het programma, met de teams van Zambia, Japan, Zwitserland, Noorwegen, Portugal, Vietnam, Costa Rica, Argentinië en Zweden. De wedstrijden moeten voor veel spanning zorgen.

Bet365 biedt hier een bonus aan

Brisbane Stadion - Brisbane (Australië)

Brisbane Stadium - WK Vrouwenvoetbal

Met zijn 52.000 zitplaatsen is Brisbane Stadium een van de grootste stadions voor het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in 2023. Naast de wedstrijd om de derde plaats, een kwartfinale en een ronde van 16, zal het stadion in de op twee na grootste stad van Australië gastheer zijn voor een wedstrijd van het nationale team in de groepsfase, evenals wedstrijden van Engeland, de grote krachtmeting tussen Frankrijk en Brazilië en het Duitse nationale team. Er is genoeg om de vele sportfans in de stad te vermaken.

Bet365 biedt hier een bonus aan

Perth Rectangular Stadium - Perth (Australië)

Perth Rectangular Stadium - WK Vrouwenvoetbal

Het Perth Rectangular Stadium werd ingehuldigd in 1910 en is een van de oudste stadions op dit wereldkampioenschap voor vrouwen. Hoewel het al verschillende keren gerenoveerd is, blijft het een interessante locatie die 5 wedstrijden in de eerste ronde van de competitie zal organiseren. Denemarken, China en Canada zullen ook op het veld staan. De 22.000 mensen die naar verwachting elke wedstrijd zullen bijwonen, worden getrakteerd op geweldige actie.

Bet365 biedt hier een bonus aan

Hindmarsh Stadion - Adelaide (Australië)

Hindmarsh Stadium - WK Vrouwenvoetbal

Het Hindmarsh Stadium in Adelaide is gekozen als locatie voor vijf wedstrijden tijdens de 2023 Women's World Cup, ondanks de kleine capaciteit van 18.000 zitplaatsen. Naast de wedstrijd in de 16e ronde tussen de winnaars van groep F (Frankrijk en Brazilië) en de runners-up van groep H (Duitsland), zal het stadion aan de kust de Brazilianen in de groepsfase, de Chinezen en de Engelsen ontvangen. Je kunt je de sfeer op wedstrijddagen wel voorstellen.

Unibet biedt hier een bonus

Stadium Australia - Sydney (Australië)

Stadium Australia - WK Vrouwenvoetbal

Tot slot sluiten we ons overzicht van de stadions voor het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen af met het belangrijkste: Sydney's Stadium Australia. Met een capaciteit van 83.500 was het al gastheer van verschillende grote evenementen, zoals de Olympische Spelen van 2000 en de kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap voetbal voor mannen, en het is architectonisch zeer geslaagd: de toplocatie is gekozen om de belangrijkste wedstrijden van de competitie te organiseren. De finale wordt daar gespeeld op 20 augustus, net als een halve finale, een kwartfinale, een ronde van 16 en de groepswedstrijd tussen Australië en Ierland. We kunnen niet wachten.

Unibet biedt hier een bonus

Waar wordt de Women's World Cup finale gespeeld?

Zoals vermeld in de vorige paragraaf wordt de finale van het WK vrouwenvoetbal dit jaar gespeeld in het Stadium Australia in Sydney.

Op 20 augustus 2023 zullen de twee WK-finalisten proberen om de kroon van wereldkampioenen op te eisen, de wedstrijd begint om 12:00 uur Nederlandse tijd. Je kunt de wedstrijd volgen op onze live WK vrouwenvoetbal pagina en natuurlijk in onze kansenvergelijker voor het WK vrouwenvoetbal. We kunnen niet wachten om te zien wat er nu gaat gebeuren!

Unibet biedt hier een bonus aan

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer