Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

De Leeuwinnen: wat zijn de voorspellingen voor het WK 2023?

door Max Lanters | door Kevin Richard

image De Leeuwinnen: wat zijn de voorspellingen voor het WK 2023?
Wat kunnen onze Leeuwinnen bereiken dit WK? Ontdek het en lees onze voorspellingen in dit artikel.

Nederland op het WK 2023: wat zijn de kansen van de Oranjevrouwen?

Nederland op het WK

Het Nederlands vrouwenelftal heeft de afgelopen jaren laten zien het mee kan met de top. In 2019 werd de WK-finale gehaald en in 2017 werd het EK gewonnen. Maar tijdens het afgelopen EK in 2021 was er sprake van een dip. Volgens velen werd dit veroorzaakt door het vertrek van bondscoach Sarina Wiegman. Uiteindelijk werd het Nederland elftal uitgeschakeld in de kwartfinale door Frankrijk.

De verwachtingen en WK Vrouwen 2023 voorspellingen zijn minder hoog gespannen dan tijdens afgelopen toernooien. Nederland wordt in Australië en Nieuw-Zeeland vooral gezien als een outsider. In de poulefase is de Verenigde Staten veruit de gevaarlijkste tegenstander. Maar van de overige teams in de groep hoort het Nederlands elftal normaal gesproken te winnen. De verwachting is dus dat de knock-outfase haalbaar is. Maar landen als Engeland, Zweden, de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk maken meer kans op de eindoverwinning. Je kan meer lezen over alle kansen op onze WK Vrouwen 2023 kansen pagina

Wed op het WK Vrouwen bij Bet365!

De vorm en de staat van de selectie voor het aanstaande WK

Het ontbreken van sterspeler en topscoorder aller tijden Vivianne Miedema is een groot gemis voor het Nederlands elftal op het Wereldkampioenschap Voetbal Vrouwen 2023 in Australië en Nieuw- Zeeland. Veel ogen zijn gericht op Lieke Martens. Die tijdens de afgelopen grote landentoernooien helaas niet kon brengen wat ze wekelijks op het hoogste niveau bij haar club laat zien. Andere sterkhouders, zoals Sherida Spitse en Jill Roorda, zorgen voor ervaring, balans en kwaliteit. Daarnaast heeft een jongere generatie zich definitief gemeld, met Damaris Egurrola en Kerstin Casparij als twee in het oog springende speelsters. Momenteel staat Nederland 9e op de officiële ranking van de FIFA. Dat zegt natuurlijk lang niet alles en de huidige vorm zegt een stuk meer. In de uitzwaaiwedstrijd werd België met 5-0 verslagen. Dat moet goed zijn voor het vertrouwen. Maar het Belgische vrouwenteam is nog ver verwijderd van de top. Het team heeft zich bijvoorbeeld niet gekwalificeerd voor deelname aan dit WK. Het is vooral te hopen dat de tactiek van huidig bondscoach Andries Jonker de Nederlandse aansluit bij de speelsters. Daarmee zouden ze goed voetbal op de mat moeten leggen en zich kunnen verweren tegen de topteams. Van een goede afstemming was onder de vorige bondscoach, Mark Parsons, helaas geen sprake. Op papier heeft Nederland namelijk goede spelers en enkele absolute wereldsterren. Wanneer zij kunnen doen waar ze goed in zijn is alles mogelijk.

Wed op het WK Vrouwen bij Bet365!

Het speelschema van de Oranjevrouwen op het WK 2023

Het Nederlands elftal zit ingedeeld bij Portugal, de Verenigde Staten en Vietnam. De Amerikaanse vrouwen staan al een tijdje bekend als het sterkste team van de wereld en de wedstrijd is daarom direct een goede graadmeter. Nederland speelt de groepswedstrijden op de volgende data en tijdstippen:

  • Nederland – Portugal | zondag 23 juli 2023 – 09:30
  • Verenigde Staten – Nederland | donderdag 27 juli 2023 – 03:00
  • Nederland – Vietnam | dinsdag 1 augustus 2023 – 09:00

Als Nederland de groepsfase overleeft treft het een tegenstander uit groep G. Daarin zitten Zweden, Argentinië, Zuid-Afrika en Noord-Korea. Dit is het eerste WK voetbal voor vrouwen waaraan 32 teams meedoen. Er volgt dus eerst een achtste finale en daarna moeten er nog drie wedstrijden op rij gewonnen worden om de wereldbeker mee naar huis te nemen. Alle wedstrijden kunnen live gevolgd worden op onze WK Vrouwen 2023 live pagina.

Wed op het WK Vrouwen bij Bet365!

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer