Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wie hebben het WK voetbal voor vrouwen gewonnen?

door Max Lanters | door Kevin Richard

image Wie hebben het WK voetbal voor vrouwen gewonnen?
In de aanloop naar de editie van dit jaar, die van 20 juli tot 20 augustus 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gespeeld, lees je hier wie de Wereldbeker voor vrouwen al heeft gewonnen.

Wat zijn de palmares van het WK Vrouwenvoetbal?

Het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen is duidelijk een van de belangrijkste sportevenementen van 2023! De wedstrijd, die tussen 20 juli en 20 augustus in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gehouden, brengt de beste teams ter wereld bij elkaar, die zullen strijden om de titel van wereldkampioen, zoals vier landen voor hen hebben gedaan sinds de trofee in het leven werd geroepen. Maar wie zijn dat? Hier zijn de winnaars van alle edities van de WK voor dames:

  • 1991 - Verenigde Staten (1)
  • 1995 - Noorwegen (1)
  • 1999 - Verenigde Staten (2)
  • 2003 - Duitsland (1)
  • 2007 - Duitsland (2)
  • 2011 - Japan (1)
  • 2015 - Verenigde Staten (3)
  • 2019 - Verenigde Staten (4)

In acht edities van de Women's World Cup hebben slechts vier landen de trofee gewonnen: de Verenigde Staten, Noorwegen, Duitsland en Japan. Eén team onderscheidt zich van de rest, de Verenigde Staten, die 50% van de toernooien hebben gewonnen. Dit is een team dat we tijdens het WK 2023 uiteraard zullen bestuderen in onze WK voorspellingen voor vrouwen, omdat het ook dit jaar weer de duidelijke favoriet is.

Unibet biedt hier een bonus

Wie won de laatste WK Vrouwenvoetbal?

Wat zijn de palmares van het WK Vrouwenvoetbal?

Zoals je kunt zien in de lijst met winnaars hierboven, waren het de Verenigde Staten die de laatste Women's World Cup wonnen.

In Frankrijk, in 2019, versloeg Team USA de Nederlandse dames met 2-0 in de finale in een wedstrijd die over het algemeen gedomineerd was door Team USA.

De finale trok een uitverkocht publiek van 57.900 toeschouwers in het Groupama Stadion in Lyon en werd gekenmerkt door een prima optreden van Megan Rapinoe, die de score opende vanaf de penaltystip. Haar zesde doelpunt in totaal in deze editie!

ZEbet biedt hier een bonus

Hoe vaak heeft Nederland de Wereldbeker voor vrouwen gewonnen?

WK vrouwenvoetbal 2023

Door het lezen van de vorige paragrafen zul je je gerealiseerd hebben dat het Nederlandse vrouwenteam nog nooit de Wereldbeker heeft gewonnen. Wel hebben ze het Europees Kampioenschap gewonnen in 2017.

De Nederlandse vrouwen zijn dus uit op revenge, en dat kunnen ze krijgen. De Nederlandse dames zitten namelijk bij de Verenigde Staten in de poule. Ze komen elkaar weer tegen op 27 juli in Auckland, in een wedstrijd dat om 3:00 Nederlandse tijd gespeeld wordt.

De speelsters van Andries Jonker hebben goede kans om ver te komen, zoals voorspeld door de bookmakers in hun WK vrouwenvoetbal odds. Je kunt de actie live volgen op onze WK Vrouwenvoetbal live pagina!

ZEbet biedt hier een bonus

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer