EK • Group D Dag 2
18/06/2021 15:00
Engeland
Engeland
0 - 0
Afgelopen
45' : 0 - 0
Schotland
Schotland

Wedtip Engeland - Schotland

Voorspelling Engeland Schotland gepubliceerd op 15 juni 2021 om 10:25 - modifiedat 15 juni 2021 om 10:27

Engeland neemt het in eigen huis op tegen Schotland, een kraker waarbij de sfeer in het stadion waarschijnlijk geweldig zal zijn. De Engelsen behoren tot de favorieten voor de EK-winst. Het heeft een sterke selectie met veel jonge talenten. De vraag is of Engeland eindelijk een keer een eindtoernooi weet te winnen. Engeland begon de eerste wedstrijd met een goed resultaat. Op Wembley werd Kroatië met 1-0 aan de kant gezet door een doelpunt van Manchester City speler Raheem Sterling. De Engelsen staan na de eerste speelronde op de tweede plaats in de poule, achter Tsjechië dat maandag met 0-2 won in en tegen Schotland. Een wedstrijd in eigen land is een voordeel voor Engeland, daar het inmiddels al 16 van de laatste 17 thuiswedstrijden won. Bovendien won Engeland de afgelopen 7 wedstrijden en incasseerde het slechts in 1 wedstrijd een doelpunt.

Schotland is voor het eerst sinds 1998 weer present op een eindtoernooi. De Schotten begeven zich na het 2-0 verlies in de eerste wedstrijd in een slechte uitgangspositie en weet dat het punten moet gaan halen tegen Engeland en Kroatië. Tot het verlies tegen Tsjechië waren de Schotten 5 wedstrijden ongeslagen. Hoewel het regelmatig scoorde in de laatste 6 wedstrijden, incasseerde het ook in 4 van de 6 wedstrijden een tegendoelpunt. Deze verdedigende kwetsbaarheid zal de Schotten zorgen moeten maken, gezien de overvloed aan aanvallende kwaliteit aan Engelse zijde. Engeland zal zich in de tweede wedstrijd willen verzekeren van een plek in de achtste finales en zal bovendien willen laten zien aan de wereld welke ploeg het beste is in Groot-Brittannië. Schotland zal voor een enorme sensatie willen zorgen door Engeland op eigen Wembley te vernederen. Uit de historie lijkt Schotland echter weinig hoop te kunnen halen. Schotland verloor immers 3 van de laatste 4 onderlinge duels met Engeland.

Belangrijke punten Engeland - Schotland

key points iconEngeland won de eerste wedstrijd met 1-0 van Kroatië

key points iconSchotland verloor de eerste wedstrijd in eigen huis met 0-2 van Tsjechië

key points iconEngeland heeft het thuisvoordeel: 16 van de laatste 17 thuiswedstrijden werden gewonnen

key points iconEngeland kan zich vrijwel zeker plaatsen voor de volgende ronde bij een goed resultaat

key points icon3 van de laatste 4 onderlinge duels gewonnen door Engeland

Voorspelling Engeland - Schotland

Engeland begon goed aan het EK met een 1-0 overwinning op Kroatië. De Engelsen kunnen een belangrijke stap naar de volgende ronde zetten tegen Schotland. Schotland vecht voor zijn laatste kans, na het verlies in eigen huis tegen Tsjechië. Schotland zal daarbij mogelijk risico's moeten gaan nemen, iets waar Engeland wel raad mee weet. Hoewel het een speciale wedstrijd is met veel sentimenten, waarin Schotland alles uit de kast zal halen, verwachten wij dat de kwaliteit van Engeland de doorslag gaat geven op Wembley. Wij verwachten dat Engeland de goede thuisreeks doorzet en wint van Schotland.

De beste odds om op in te zetten Engeland - Schotland

1
X
2
1
Toto
1.33
De aanbieding bekijken
Wed nu!
1
X
2
X
Toto
5.65
De aanbieding bekijken
Wed nu!
1
X
2
2
Toto
10.25
De aanbieding bekijken
Wed nu!
Al onze voorspellingen komen voort uit een grondige analyse. Desondanks kan geen enkele winst worden gegarandeerd.