Taal  
sportweddenschappen, prognose, wedden

Prognose voetbal

Motivatie en moraal van de teams

Motivatie is van grote invloed op de sportieve prestatie van een voetbalploeg. Wat staat er op het spel in de wedstrijd (de titel, kwalificatie in de Champions League, degradatie naar een lagere divisie...) hoe hoog is de premie? Dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de motivatie van een voetbalploeg.

Maar er zijn andere factoren die invloed hebben op de prestatie van een team. Een bepaalde speler staat onder supervisie, een nieuwe speler in het team, een speler heeft privéproblemen. Al deze factoren kunnen van grote invloed zijn op de motivatie van het hele team.

Het verschil in motivatie tussen twee ploegen is vaak van cruciaal belang voor de uitslag van de wedstrijd. Het komt geregeld voor dat een grote club uit de Eredivisie die genoeg punten heeft binnen gehaald, aan het eind van het seizoen wordt verslagen door een club die koste wat het kost een degradatie naar een lagere divisie wil voorkomen.

In het moderne voetbal is de combinatie van motivatie en een positieve moraal van de groep vaak beslissend. Op nationaal niveau zijn het vaak de super gemotiveerde nieuwkomers die tegen de verwachting in grote clubs uit de Ere- en Eerste divisie het nakijken geven. Het zelfde geldt voor de Europese en Wereldkampioenschappen waar de landen die traditioneel als zwak beschouwd worden, vaak een indrukwekkende prestatie leveren in de eindfase.

Het moreel van een ploeg kan soms ook afgemeten worden aan wat de spelers, de trainer of de managers van een club zeggen in interviews. Mededelingen over de nominatie van een nieuwe trainer kunnen invloed hebben op de prestatie van een ploeg op de korte termijn. Als deze wisseling van trainer door de groep gewenst is, kan dit het saamhorigheidsgevoel van de ploeg bevorderen en de prestaties in de wedstrijden na de benoeming van de nieuwe trainer verbeteren.

Volgend advies

Prognose voetbal