Copa America Voorspellingen en wedtips

17/06 20:00
Zuid-Amerika - Copa America
Onze tip : Brazilië wint en meer dan 1.5 doelpunten in de wedstrijd
Toto 1.35 Nu wedden!
De aanbieding bekijken
in detail
18/06 20:00
Zuid-Amerika - Copa America
in detail

Tip 1X2

17/06
20:00
Brazilië
1 N 2
Peru
17/06 20:00
Copa America
Brazilië
Peru
1 N 2
18/06
17:00
Chili
1 N 2
Bolivia
18/06 17:00
Copa America
Chili
Bolivia
1 N 2
18/06
20:00
Argentinië
1 N 2
Uruguay
18/06 20:00
Copa America
Argentinië
Uruguay
1 N 2
20/06
17:00
Venezuela
1 X 2
Ecuador
20/06 17:00
Copa America
Venezuela
Ecuador
1 X 2
20/06
20:00
Colombia
1 N 2
Peru
20/06 20:00
Copa America
Colombia
Peru
1 N 2
21/06
17:00
Uruguay
1 X 2
Chili
21/06 17:00
Copa America
Uruguay
Chili
1 X 2
21/06
20:00
Argentinië
1 N 2
Paraguay
21/06 20:00
Copa America
Argentinië
Paraguay
1 N 2
Vind hier onze gratis tips en voorspellingen van onze experts voor de Copa América 2021 (2020), hét Zuid-Amerikaanse toernooi voor landenteams. Veel informatie voor je voetbalweddenschappen!

Presentatie en tips voor de Copa América 2021 (2020)

Voorspelling Copa America 2020 (2021)

De beste spelers van het Zuid-Amerikaanse continent zullen strijden om zich kampioen van Zuid-Amerika te mogen noemen. De Copa América vindt plaats in Brazilië, nadat het in eerste instantie in Colombia en Argentinië gespeeld zou worden. De grote voetballanden Brazilië en Argentinië zijn vanzelfsprekend van de partij, net als landen als Uruguay, Colombia en Chili, de winnaar van 2015 en 2016. Bereid je weddenschappen op de Copa América goed voor!

Aanmelden bij TOTO

Beginnende wedders: hoe werkt de Copa América 2021? (Copa América 2020)

Voorspelling Copa America - speelschema

Deze zomer doen er slechts 10 landen mee aan de Copa América, dit zijn minder landen dan tijdens de voorgaande edities. Deze zomer zien we alleen Zuid-Amerikaanse landen terug op het toernooi en geen gastlanden uit andere continenten, zoals wel het geval was de afgelopen jaren.

Als we naar de opzet van de competitie kijken, zien we dat er twee poules zijn in de groupsfase. In iedere poule zitten 5 landen, die het allen 1 keer tegen elkaar opnemen. De eerste vier landen uit de poule gaan door naar de kwartfinales. De nummers laatst uit de twee poules worden uitgeschakeld en kunnen hun koffers pakken.

Na de groepsfase zijn er knock-outwedstrijden. De verliezer wordt geëlimineerd en de winnaar gaat telkens door naar de volgende ronde. De verliezers van de halve finales spelen tegen elkaar om plek 3 en 4, terwijl de grote finale op 11 juli gespeeld wordt. Na de groepsfase is er dus eigenlijk sprake van een erg bekend toernooiformat.

De Copa America voorspellen bij TOTO

Feiten en cijfers over de Copa América: wat je moet weten voor je weddenschappen

Statistieken Copa America - Voetbal

Nu we het format van de Copa América kennen, gaan we kijken naar de statistieken die je in je achterhoofd moet houden bij je voorspellingen. De cijfers van de aankomende Copa América zullen naar verwachting niet veel afwijken van de voorgaande edities. Dit is een voordeel voor je voorspellingen van deze zomer. Hier vind je de belangrijkste cijfers die je kunnen helpen. 

2.3 doelpunten per wedstrijd

Joga Bonito, samba, tiki-taka of ander frivool voetbal? Sorry dat we je moeten teleurstellen, maar op de Copa América zien we dit over het algemeen weinig. Gedurende de voorgaande edities is er, in tegenstelling tot jaren geleden, op de Copa América sprake van veel gesloten wedstrijden. Om deze uitspraak met feiten te ondersteunen: het gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd tijdens de vorige editie was slechts 2.3. Tijdens het vorige toernooi daalde het gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd zelfs naar 1.75 in de knock-outfase. Houd dus geen rekening met erg doelpuntrijke wedstrijden deze zomer in Brazilië.

In 54% van de wedstrijden vallen minder dan 2.5 goals

Een tweede statistiek bevestigt wat we hiervoor besproken hebben. Houd er rekening mee dat tijdens de vorige Copa América in slechts 46% van de wedstrijden 3 of meer goals werden gemaakt. Dit laat wederom het gesloten, tactische karakter van de wedstrijden zien. Na de groepsfase daalde het percentage zelfs naar 37%, één van de laagste percentages in het internationale voetbal. Geef de voorkeur dus aan weddenschappen als ‘minder dan 2.5 doelpunten per wedstrijd’. Extra info: tijdens de vorige editie was er in een derde van de wedstrijden sprake van 'minder dan 1,5 doelpunt per wedstrijd'.

Registreren bij TOTO en beginnen met voetbalwedden

Slechts één team scoort in 62% van de wedstrijden

Bedenk ook dat het relatief weinig voorkomt in Copa América wedstrijden dat beide teams scoren. Op de Copa van 2019 kenden slechts 38% van de wedstrijden twee teams die scoorden. Dit betekent dus dat in meer dan 6 van de 10 wedstrijden slechts 1 land scoort. Knoop dit goed in je oren voor je weddenschappen op de Copa América van deze zomer. 

Een op de drie wedstrijden gelijk

Een ander belangrijk cijfer voor je Copa América voorspellingen: 35% van de wedstrijden eindigde in een gelijkspel tijdens de vorige editie. Dit is een hoog percentage, dat overeenkomt met de edities daarvoor. Onthoud bijvoorbeeld dat drie van de vier wedstrijden in de kwartfinale van de vorige editie in een verlenging eindigden. Gelijke spelen komen dus veel voor op de Copa America. Een ander interessant gegeven: in 46% van de wedstrijden op de Copa América van 2019 was de stand gelijk in de rust. Info die je kunt meenemen voor je weddenschappen bij de bookmakers.  

0-0, een score die werkt

Tot slot een laatste feitje die je gaat helpen bij je voetbalweddenschap: de score 0-0 komt veel voor op de Copa América. Met 5 van de 26 wedstrijden die in een gelijkspel eindigden, weten we dat in zo’n 20% van de wedstrijden de punten verdeeld worden. Wetende dat de quoteringen voor gelijke spelen gemiddeld rond de 6.00 liggen, snap je waarom het interessant is om deze gok te wagen. Tip van een expert. 

Een TOTO-account aanmaken

Hoe plaats je betrouwbare voorspellingen op de Copa América 2021?

Hulp voorspellingen Copa America 2020 (2021)

  1. Bekijk de recente resultaten
  2. Kijk naar de sterkte van de selecties
  3. Bekijk de afwezigen
  4. Analyseer wat er op het spel staat
  5. Kijk of er sprake is van rivaliteit

Als je het bovenstaande rijtje stap voor stap doorloopt, zul je zien dat de resultaten van je weddenschappen beter worden. Laten we de vijf punten nu nader bekijken.

Wedden op de Copa America bij TOTO

1. Bekijk de recente resultaten

Voor een geslaagde Copa América voorspelling moet je allereerst de meest recente prestaties van de betreffende landen bekijken. Heeft het ene team al twee keer gewonnen in het toernooi, terwijl het andere team nog altijd wacht op zijn eerste overwinning? Dan lijkt het logischer om in te zetten op het team dat al gewonnen heeft. Het vertrouwen van een team is erg belangrijk, zeker op een toernooi zoals de Copa América. Bekijk dan ook goed de recente resultaten voordat je een weddenschap afsluit op een goksite.

2. Kijk naar de sterkte van de selecties

Een tweede goede gewoonte voordat je je weddenschap afsluit: het bekijken van de sterkte van de selecties van beide teams. Met de nieuw geïntroduceerde regel die 5 wissels toestaat in plaats van 3, zullen het de landen met een sterke, brede selectie zijn die in het voordeel zijn deze zomer. Bij een spannende wedstrijd Uruguay-Chili kunnen het bijvoorbeeld de wisselspelers van Uruguay zijn, zoals Darwin Nuñez, Jonathan Rodriguez of Diego Martin Rossi, die het verschil gaan maken in de wedstrijd. Een voetbalwedstrijd wordt vandaag de dag niet door 11+3 spelers bepaald, vergeet dat niet. Een bondscoach kan nu de helft van zijn elftal wisselen gedurende de wedstrijd. 

Aanmelden bij TOTO

3. Bekijk de afwezigen

Aansluitend op het vorige punt dat we aanhaalden, is het ook van belang om te kijken of er afwezigen zijn voor een wedstrijd. Het gaat hier natuurlijk in het bijzonder om de afwezigheid van sleutelspelers. De afwezigheid van een derde keeper zal niet zoveel invloed hebben op het resultaat van een wedstrijd. Als een team als Equador het echter moet stellen zonder Angel Mena en Michael Estrada, dan heeft dit waarschijnlijk grote gevolgen voor het verloop van de wedstrijd. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de afwezigheid van Neymar bij Brazilië of Messi bij Argentinië, ook al hebben beide teams natuurlijk ook andere goede spelers. Bekijk voordat je je weddenschap afsluit dus goed wie er geschorst zijn, wie er geblesseerd zijn en ga zo maar door. Wij raden je zelfs aan om je weddenschap zo kort mogelijk voor aanvang van de wedstrijd af te sluiten. Een speler kan immers ook in de warming-up nog een blessure oplopen.

4. Analyseer wat er op het spel staat

De vierde stap die je moet doorlopen voor je Copa América weddenschappen, is het uitvoeren van een analyse wat er op het spel staat in de wedstrijd. Dit is geen moeilijk punt. Bekijk simpelweg of beide teams dezelfde motivatie zullen hebben in de wedstrijd. Gaat het om een wedstrijd waarin de beide teams onderling strijden voor een plek in de volgende ronde? Of gaat het om een wedstrijd tussen een team dat al is uitgeschakeld en een ander team dat nog speelt voor groepswinst? Dit soort vragen zijn belangrijk voordat je wedt op een wedstrijd. Een al uitgeschakeld team kan weinig motivatie hebben, aangezien het resultaat van de wedstrijd toch niets zal veranderen. Dit punt geldt uiteraard uitsluitend voor de groepsfase. Vanaf de knock-outfase is iedere wedstrijd een finale, aangezien de verliezer van de ontmoeting direct naar huis moet.

5. Kijk of er sprake is van rivaliteit

De laatste goede gewoonte bij je Copa América weddenschappen van deze zomer is kijken of er sprake is van rivaliteit tussen twee teams. In de Copa América zijn er namelijk vele rivaliteiten! Naast de bekende clash tussen Brazilië en Argentinië zijn ook duels als Argentinië-Uruguay en Argentinië-Chili enorm beladen. En wat te denken van Uruguay-Brazilië! (zoek gerust eens op 'WK van 1950 - Maracanaço’). In dit soort wedstrijden is het zeker niet altijd de favoriet die er met de winst vandoor gaat. De rivaliteit geeft namelijk een hele andere dimensie aan de wedstrijd. Houd dus rekening met rivaliteit. Dit kan het verschil maken bij het afsluiten van je weddenschappen.

Voetbalwedden bij TOTO

De Copa América 2021 (2020) poules

Laten we nu het meest interessante bespreken: de indeling van de Copa América poules. Er staan heerlijke affiches op het programma. Meer dan genoeg wedstrijden ook voor interessante voetbalweddenschappen!

Poule A - Brazilië, Colombia, Ecuador, Perú, Venezuela

Voorspelling Copa America - Brazilië

In de eerste poule van de Copa América vinden we twee favorieten terug: het Brazilië van onder meer Neymar en het Colombia met onder andere Duvan Zapata. Met topspelers in elke linie zijn de Brazilianen de topfavoriet voor de groepswinst. Denk alleen aan de opties Ederson en Alisson in de goal, Marquinhos en Thiago Silva centraal achterin en vele behendige speler zoals Neymar, Gabriel Jesus, Vinicius Junior en Firmino en je begrijpt goed waarom de Brazilianen favoriet zijn.

Colombia beschikt ook over een talentvolle selectie. De verwachtingen rondom de selectie met spelers als Zapata, Muriel, Morelos, Cuadrado, James Rodríguez, Yerry Mina, Davinson Sanchez en Ospina zijn hooggespannen. De verwachting is dat Peru en Venezuela gaan uitvechten wie er laatste wordt in de poule. Aan jou om het te voorspellen. 

Poule A van de Copa America voorspellen bij TOTO

Poule B - Argentinië, Uruguay, Chili, Paraguay, Bolivia

Voorspelling Copa America - Argentinië

In groep B van de Copa América zijn er twee belangrijke zaken waar te nemen. Enerzijds lijkt Bolivia de belangrijkste kandidaat voor de laatste plaats in de poule, omdat het al 9 officiële wedstrijden op een overwinning wacht. Anderzijds lijkt de strijd om de eerste plaats tot de laatste speeldag open te liggen. De wedstrijden tussen het Argentinië van Messi en Ajacied Tagliafico, het Uruguay van Luis Suárez en het Chili van de jongeling Carlos Palacios voorspellen ware veldslagen te worden. Het is allerminst een zekerheid dat Argentinië deze poule als groepswinnaar afsluit.

Hoewel Argentinië bij de bookmakers favoriet is voor de titel aankomende zomer, is er door de aanwezigheid van een aantal andere geweldige landen geen enkele garantie dat het aan die verwachting gaat voldoen. De Argentijnen die derde werden tijdens de vorige editie in Brazilië wachten al sinds 1993 (!), toen het spelers als Simeone, Batistuta en Redondo had, op de winst van de Copa. De selectie van bondscoach Scaloni heeft in het verleden al te vaak teleurgesteld om een zekerheidje te zijn voor je weddenschappen. Van de 14 laatste wedstrijden wisten de Argentijnen er bovendien slechts 7 te winnen, hetgeen de inconsistentie van het elftal laat zien. Wij raden je af om vol overgave in te zetten op Argentinië, zeker gezien het feit dat de odds te laag zijn om het risico te nemen.

Groep B voorspellen bij TOTO

Wedden op de winnaar: wie wint de Copa América 2021 (2020)?

Voorspelling Winnaar Copa America 2020 2021

En nu naar waar je waarschijnlijk het meest naar uitkijkt, onze gratis tip voor de winnaar van de Copa América. Wellicht stellen we je teleur door de voorspelbare tip, maar wij raden je Brazilië aan. De titelhouder is in een gunstige poule ingedeeld en lijkt zich pas na de groepsfase volledig te moeten inspannen. Met een ijzersterke selectie die niet alleen over aanvallende kwaliteiten beschikt (Marquinhos, Allan, Thiago Silva, Casemiro,...), kan la Seleçao van iedere tegenstander winnen. De Copa wordt bovendien in Brazilië gespeeld. Brazilië is daarmee voor ons de belangrijkste kandidaat om zichzelf op te volgen als winnaar van de Copa América. Met een prima quotering die hoger is dan de quotering van Argentinië, is inzetten op de winst voor Brazilie ons advies. Ben je het eens met de redactie? Of denk je er heel anders over? Hup, op naar je Copa América voorspellingen bij de bookmakers!

Een account aanmaken op toto.nl

Copa América 2020 (2021) - de odds voor de titel

  • Argentinie - quotering van 2.80 op toto.nl
  • Brazilie - quotering van 3.05 op toto.nl
  • Colombia - quotering van 5.60 op toto.nl
  • Uruguay - quotering van 8.95 op toto.nl
  • Chili - quotering van 13.00 op toto.nl
  • Péru - quotering van 26.00 op toto.nl
  • Paraguay - quotering van 35.00 op toto.nl
  • Venezuela - quotering van 35.00 op toto.nl
  • Ecuador - quotering van 45.00 op toto.nl
  • Bolivia - quotering van 150.00 op toto.nl

Onze huidige voorspellingen voor de Copa América


Copa América 2021 (2020) - alle odds voor je weddenschappen

Datum en tijdstip Wedstrijd Quotering 1 Quotering N Quotering 2
17/06 17:00 Colombia - Venezuela 1.51 Toto 4.05 Toto 5.9 Toto
17/06 20:00 Brazilië - Peru 1.27 Toto 5.2 Toto 10 Toto
18/06 17:00 Chili - Bolivia 1.28 Toto 4.95 Toto 10.25 Toto
18/06 20:00 Argentinië - Uruguay 2.08 Toto 3.3 Toto 3.38 Toto