Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wat is een free bet?

Een free bet is precies hetzelfde als een gratis weddenschap, maar dan in het Engels. Aanbieders van sportweddenschappen gebruiken soms de Engelse term, terwijl ook de Nederlandse term wordt gebruikt. Een gratis weddenschap is een promotieactie waarmee je een weddenschap kunt afsluiten, zonder daar zelf voor hoeven te betalen. Je winst bestaat uit het bedrag dat je hebt gewonnen, min de hoogte van de gratis weddenschap.

Wanneer ontvang ik een free bet (gratis weddenschap)?

Het hangt van de goksite af wanneer je een gratis weddenschap ontvangt. Bij de ene bookmaker ontvang je één of meerdere free bets op het moment dat je je als nieuwe klant aanmeldt op de goksite, terwijl andere goksites free bets (ook) aan trouwe, bestaande klanten toewijzen. Soms ontvang je alleen free bets als je jouw eerste weddenschap verliest, terwijl andere bookmakers free bets aan iedere speler toebedelen. De goksites leggen op hun site eenvoudig uit of ze een free bet uitdelen en in welke gevallen. Neem daarvoor een kijkje op hun pagina met promoties en/of zoek op het woord free bet of gratis weddenschap in de FAQ.

Hoe werkt een free bet?

Wanneer je bijvoorbeeld een free bet van €10 hebt en deze inzet op een quotering van 2.00, dan is €10x2.00=€20 je brutowinst, maar hier gaat dan het bedrag van je free bet (€10) nog vanaf. Je nettowinst is dus €20 - €10 = €10. Het grote voordeel van zo’n free bet is dus dat alles wat je wint is meegenomen, omdat er geen sprake is van een inzet met jouw eigen geld.

Waar vind ik gratis weddenschappen?

Gratis weddenschappen vind je bij de meeste bookmakers gemakkelijk terug. Kijk bijvoorbeeld in je account en/of in je spelformulier of je een free bet toegewezen hebt gekregen en/of kunt activeren. Iedere goksite heeft ook een speciale pagina ‘acties’ of ‘promoties’ die je exact zullen vertellen wanneer je een free bet ontvangt en waar je die gratis weddenschap zult terugvinden op de site.

Free bet tips

Een gratis weddenschap is een aangename gelegenheid om met het geld van de bookmaker een mooie winst te pakken. De belangrijkste tip is vanzelfsprekend om de algemene voorwaarden van een bonus te bekijken. Vaak hebben free bets namelijk een geldigheidsduur, bijvoorbeeld 30 dagen. Wanneer je de free bet in die 30 dagen niet hebt ingezet, verlies je deze gratis weddenschap. Zet de free bet dan ook vooral binnen deze geldigheidsduur in. Ook kan het zo zijn dat de free bet onderdeel is van een welkomstactie voor nieuwe klanten. Het kan zo zijn dat je kunt kiezen uit bijvoorbeeld een stortingsbonus voor sportweddenschappen, een stortingsbonus voor in het casino of een free bet op een grote sportwedstrijd. Vaak kun je in zulke gevallen niet alle acties kiezen en moet je er één selecteren. Vind je een andere welkomstactie interessanter, kies dan voor die actie en niet voor het verzilveren van de free bet.

Ontvang een welkomstbonus!  

Andere vragen over bonussen en promoties

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer