Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wat is handicap weddenschap?

De handicap weddenschap is een type weddenschap die veel door sportwedders wordt aangegaan. Niet iedereen weet echter wat handicap wedden is. In dit artikel vind je een beknopte uitleg over handicap weddenschappen, die zowel bij TOTO als veel andere bookmakers in Nederland kunnen worden afgesloten.

Ontvang de welkomstbonus

Wat betekent handicap?

Bij handicap wedden kies je dat één van de teams of spelers virtueel op voorsprong of achterstand komt voordat de wedstrijd begint. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een handicap van -1 op Ajax, wat betekent dat Ajax deze wedstrijd virtueel ingaat met een 1-0 achterstand. Wil jij jouw weddenschap winnen, dan moet Ajax met minstens twee doelpunten verschil winnen. Wint Ajax maar met 1-0, dan is het eindresultaat als het ware 1-1 door de handicap van -1, en verlies je jouw weddenschap.

Je hebt ook andere soorten handicaps, zoals de Asian Handicap. Een uitgebreide uitleg over de Asian Handicap vind je hier.

Ontvang de welkomstbonus

Waarom een handicap weddenschap afsluiten?

Er zijn situaties te bedenken waarin een speler of club dusdanig favoriet is dat de quotering erg laag is en het daarmee niet bijzonder interessant wordt om op de betreffende speler of club te wedden.

Laten we het voorbeeld nemen van een wedstrijd van Ajax tegen FC Dordrecht, de nummer 1 van de Eredivisie tegenover de nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie. Bij een gewone weddenschap zal de quotering voor Ajax enorm laag zijn, omdat de kans dat Ajax wint aanzienlijk is door het enorme krachtsverschil.

Door Ajax virtueel op achterstand te zetten met een handicap van -1 of -2, verhoog je de quotering en je mogelijke winst. Ajax moet in dat geval wel met twee (bij handicap -1) of drie (bij handicap -2) doelpunten verschil winnen van Dordrecht, wat natuurlijk lastiger is dan een normale overwinning. Logisch dan ook dat de quotering wat hoger zal worden op Ajax. Hoe hoger de handicap voor Ajax, hoe hoger de quotering zal oplopen en hoe hoger de mogelijke winst.

Je hoeft echter niet persé op de favoriet in te zetten bij handicap wedden. Je kunt er ook voor kiezen om op de speler of club in te zetten die niet de favoriet is, in ons voorbeeld FC Dordrecht. Stel je denkt dat Ajax met precies 1 doelpunt verschil gaat winnen van Dordrecht, dan kies je voor een handicap van gelijkspel +1 (dus eigenlijk een voordeel) voor FC Dordrecht. De underdog gaat de wedstrijd dan in met een virtuele voorsprong van 1-0. Stel Ajax wint de wedstrijd met 1-0, dan win jij jouw weddenschap, omdat de wedstrijd door de virtuele voorsprong van Dordrecht van 1-0 op 1-1 eindigt. 

Je vindt de handicap opties eenvoudig bij verschillende bookmakers. Je klikt op een wedstrijd naar keuze en vindt dan onder “handicap resultaat” de diverse opties, die vaak wel tot -6 en +6 gaan. 

Ontvang de welkomstbonus

Vragen over verschillende soorten weddenschappen

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer