Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wat zijn under/over weddenschappen?

Wat zijn Under Over weddenschappen

In de afgelopen jaren is het aanbod van weddenschapsmarkten exponentieel gegroeid. Gokkers kunnen nu wedden op veel meer dan alleen het resultaat van een race, voetbalwedstrijd of toernooi. Een van de populairste wedstructuren is de over en onder markt, waarbij je kunt wedden op of een uitslag boven of onder een bepaald getal zal uitkomen. Maar hoe werkt dit en hoe kun je deze weddenschappen gebruiken om meer geld te winnen bij de bookmaker?

Registreer je nu!

Wat is Over/Under?

De Over/Under weddenschap is een weddenschap die op verschillende manieren gebruikt kan worden. Het wordt voornamelijk geassocieerd met het aantal doelpunten dat wordt gescoord in een wedstrijd. Bijvoorbeeld, als de markt onder of boven de 2.5 doelpunten is, dan zijn er twee mogelijke weddenschappen die kunnen worden afgesloten. Wedden onder de 2.5 doelpunten betekent dat ofwel geen, één of twee doelpunten moeten worden gescoord om jouw weddenschap succesvol maken. Zodra een derde doelpunt valt, is je weddenschap verloren.

Echter, als je hebt ingezet op meer dan 2.5 doelpunten, dan is het derde doelpunt geweldig nieuws, wan dan win je. Het is een leuke markt om live te volgen. Online bookmakers geven veel over/under doelpunten weddenschappen uit. Het kan bijvoorbeeld 'onder/over 0.5 doelpunten' zijn. Met deze weddenschap hoef je alleen maar een doelpunt te scoren om te winnen. Wedden op minder dan 0.5 doelpunten is hetzelfde als wedden op een 0-0 gelijkspel, dus de kansen zijn hetzelfde. Naarmate de over under markt vordert, zullen de kansen veranderen. Een weddenschap van meer dan 0.5 doelpunten zullen 'short odds' hebben, terwijl tegen de tijd dat je bij onder/over 5.5 doelpunten komt, het de 'under' markt is die veel lagere quoteringen heeft.

De 'under/over doelpunten markt' kan ook gebruikt worden voor slechts één helft van een voetbalwedstrijd. Wanneer dit het geval is, zullen de kansen een stuk hoger zijn voor de 'under' markt, zelfs voor minder dan 0.5 en minder dan 1.5 doelpunten. De odds voor bijvoorbeeld meer dan 2.5 en 3.5 doelpunten zullen ook minder zijn, omdat er maar 45 minuten gespeeld worden. Het is niet alleen het aantal doelpunten waar de 'under/over' markt voor gebruikt kan worden. Je kunt bij online bookmakers ook wedden op het aantal kaarten of corners (nog niet in Nederland echter). Het is ook mogelijk om te wedden op het aantal doelpunten dat slechts één van de teams zal scoren. De onder/over markt kan ook gecombineerd worden met andere markten. Bijvoorbeeld, in een wedstrijd tussen Arsenal en Fulham, zou je kunnen wedden op Arsenal om te winnen en daarnaast of er meer of minder dan 2.5 doelpunten in de wedstrijd zullen gescoord. Deze combinatie van markten kan hoge odds opleveren, vooral als de underdog wint. Deze markt is niet alleen beschikbaar voor voetbal, het kan ook worden gebruikt bij vele andere sporten, waaronder basketbal, boksen, tennis en rugby union. In een cricketwedstrijd kun je wedden of een team onder of boven een bepaald aantal runs zal scoren. Hetzelfde geldt voor partnerships of het aantal wickets dat een bowler kan nemen. Als er een markt is met een getal, dan kan de 'under/over' markt gebruikt worden.

Registreer je nu!

Hoe bepalen of je 'Under' of 'Over' wedt?

Zoals bij elke voorspelling die je maakt, is het zeer belangrijk om wat onderzoek te doen. Neem bijvoorbeeld de wedstrijd tussen Arsenal en Fulham. Hoe beslis je welke weddenschap je gaat plaatsen in de 'under/over' 2.5 doelpunten markt? Kijk naar de meest recente resultaten van elk team. Als ze moeite hebben gehad om te scoren, dan is dat een goede eerste indicatie dat er onder de 2.5 doelpunten gescoord zal worden.

Deze weddenschap gaat echter niet alleen over hoe een team het er voorin vanaf brengt. Een sterke verdediging kan ook een indicator zijn van welke weddenschap moet worden afgesloten en of er een 'under' weddenschap moet worden geplaatst. Als de twee teams veel doelpunten maken maar ook tegen krijgen, dan is een 'over' weddenschap een goed idee. Vergeet niet te letten op de thuis- en uitresultaten van elke ploeg, niet alleen hun totale resulaten. Hetzelfde principe kan worden gebruikt voor andere sporten waarin deze markt beschikbaar is. Sportwedden sites hebben vaak een gedeelte dat statistieken bevat. Het bekijken van die pagina kan je helpen een winst te behalen in deze vaak spannende, maar boeiende wedmarkt.

Dus moet je inzetten op Over, Under of outright?

Uiteindelijk is de keuze - zoals altijd - aan jou. Doe je huiswerk voordat je op een wedstrijd wedt en beslis of je genoeg hebt aan een outright weddenschap of een meer algemene weddenschap. Natuurlijk zijn de winkansen lager naarmate je minder specifiek wedt - maar als dat gepaard gaat met meer zekerheid dat je een potentiële winnaar hebt, is het vaak een overweging die de moeite waard is.

Kijk naar de vorm - bookmakers hebben vaak statistieken of je kunt deze vinden door wat te googelen. Zorg ervoor dat je weet hoe teams of spelers presteren en gebruik dat om je beslissingen te onderbouwen. Er zijn nooit garanties - maar als je op lange termijn op waarde speelt en verstandige, geïnformeerde beslissingen neemt, geef je jezelf de beste kans om winst te maken met je sportweddenschappen.

Over/under wedden is een handig hulpmiddel om in je arsenaal te hebben. Of je nu voorspelt dat het totale aantal doelpunten binnen een bepaalde marge zal vallen of dat een golfer goed zal eindigen, met over/under kun je wedden op een algemene richting in plaats van een specifieke uitkomst. Hoewel de kansen meestal de lagere nauwkeurigheid van de weddenschap weerspiegelen, vinden gokkers een lager risicoprofiel bij het gokken op over/under totalen dan bij het inzetten op een specifiek getal.

Nu je volledig begrijpt hoe deze gokmarkt werkt, is het tijd om het uit te proberen! Neem een kijkje op onze Under/Over voorspellingen pagina - je vindt er genoeg lopende voetbalwedstrijden om op te wedden!

Registreer je nu!

Vragen over verschillende soorten weddenschappen

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer