Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wat is de dubbele kans weddenschap?

Er zijn volop wed-opties beschikbaar bij bookmakers. Sommigen bestaan al jaren, anderen zijn relatief nieuw. Een van de nieuwere opties is de dubbele kans of ‘double chance’ weddenschap. In dit artikel nemen we deze wed-optie onder de loep en geven we advies over hoe je er succesvol mee kunt wedden.

  • Wat betekent ‘dubbele kans’?
  • De beschikbare odds
  • Wedtips

Wat betekent dubbele kans?

Vroeger wedde je gewoon of een team zou winnen, verliezen of gelijkspelen. Tegenwoordig zijn er tal van nieuwe opties. Eén daarvan is de dubbele kans weddenschap die handig is wanneer je denkt dat een team gaat winnen, maar je er niet helemaal zeker van bent.

Laten we zeggen dat je wilt wedden op Manchester United dat een uitwedstrijd tegen Chelsea speelt. Stel, United is het team in vorm, maar ook Chelsea speelt erg goed, met name thuis. Misschien wil je wedden op een uitoverwinning van United, maar heb je er net niet genoeg vertrouwen in dat het zeg gaat lukken. Je denkt dat Manchester United de wedstrijd echter in ieder geval niet gaat verliezen. In dat geval kun je een dubbele kans weddenschap aangaan. Dan wed je dat United óf zal winnen óf gelijk zal spelen. De enige manier waarop je de weddenschap dan nog kunt verliezen is als United verliest. 

De dubbele kans weddenschap is een interessante weddenschap om te plaatsen en live te volgen. In het fijnste geval komt jouw team vroeg op voorsprong. In dat geval moeten ze namelijk twee doelpunten incasseren voordat jouw weddenschap in gevaar komt.

Ontvang de welkomstbonus

De aangeboden odds

De aangeboden quoteringen voor een dubbele kans weddenschap zullen wel lager liggen dat bij een simpele weddenschap op een overwinning. Een team kan bijvoorbeeld een quotering hebben van 3.25 voor een uitwinst. Echter, als jij én wedt op winst én op een gelijkspel, dan daalt die quotering naar 1.64. Dat is een flinke daling, houdt hier rekening mee. Bij odds van 3.25 zou je bij een inzet van €10 een netto bedrag van €22.50 hebben gewonnen, terwijl bij odds van 1.64 dat bedrag €6.40 is. Aan de andere kant, als 'jouw' team uiteindelijk toch gelijkspeelt, dan heb je tenminste nog een beetje winst, in plaats van je weddenschap (en je €10 inzet) te verliezen.

Een dubbele kans weddenschap op een team dat al een lage quotering heeft, gaat je niet veel geld opleveren. Een team dat reeds de uitgesproken favoriet is, is het meestal niet waard om een dubbele kans weddenschap op af te sluiten. Als je inzet op een team met een hele hogere quotering, dan krijg je bij een dubbele kans weddenschap vaak nog altijd een flinke quotering. Zo kan de quotering voor een winst van de underdog op 5.50 liggen, en de odds voor de dubbele kans weddenschap (winst of gelijkspel door de underdog) op 2.10. Zo'n quotering is daarmee nog altijd interessant te noemen.

Ontvang de welkomstbonus

Wedtips

Bij elke weddenschap is voorafgaand enige analyse noodzakelijk. Je kunt natuurlijk altijd van je onderbuik in plaats van je verstand uitgaan bij het inzetten, maar dan zul je op de lange termijn zeer waarschijnlijk van een koude kermis thuis gaan komen. Een beter idee is het bijvoorbeeld om de meest recente resultaten van de teams in kwestie in de bestuderen. Wellicht dat je hierna denkt dat jouw team in plaats van te winnen toch ook nog gelijk zou kunnen spelen, maar sowieso niet zal gaan verliezen.

Voor een team dat de laatste tijd goede resultaten heeft behaald, maar er af en toe nog een slechte wedstrijd tussen heeft zitten, kan een dubbele kans weddenschap een betere optie zijn dan een simpele weddenschap op winst.

Onthoud dat er in het geval van live weddenschappen ook quoteringen voor dubbele kans weddenschappen beschikbaar zullen zijn.

Heb je het gevoel dat de underdog in een wedstrijd een nederlaag zou kunnen vermijden? Dan hoeft zo’n dubbele kans weddenschap helemaal niet zo’n slechte strategie te zijn. Helemaal als diezelfde underdogs tekenen van verbetering in hun spel laten zien. Dit soort weddenschappen worden door sommigen beschouwd als ‘op veilig spelen’ of gezien als besluiteloosheid. De dubbele kans weddenschap is in sommige gevallen echter een erg interessante wedoptie!

Ontvang de welkomstbonus

Vragen over verschillende soorten weddenschappen

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer