Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Cash out: wat is dat?

Cash out wat is dat

Een cashout is een optie waarmee je een gedeelte van je inzet voor het einde van de weddenschap kunt terugtrekken. Op die manier kun je, als het slecht gaat, je verliezen limiteren en je potentiële winst veilig stellen.

Een cashout om je verliezen te beperken

Het grootste voordeel van de Cash Out is uiteraard het beperken van het verlies van geld. Zoals in de definitie hierboven vermeld, kun je met deze optie effectief een deel van je inzet terugtrekken als de wedstrijd waarop je hebt gewed, niet echt verloopt zoals gepland. In ruil voor een klein deel van de oorspronkelijke inzet (bv.€5 van de €20), kan elke gokker de schade beperken en daardoor niet alles verliezen. We illustreren het met een voorbeeld: stel je hebt €50 ingezet op winst van Ajax op Feyenoord in de Eredivisie. 

Echter, helaas voor jou komt Feyenoord al binnen een kwartier op voorsprong en wordt de trainer van Ajax vanwege slecht gedraag naar de tribune gestuurd. Niets gaat volgens plan en je voelt dat je €50 inzet waarschijnlijk gaat verliezen. Nu komt de Cash Out van pas. Door naar het uitbetalingsgedeelte van de website van de bookmaker te gaan, kunt je een deel van je huidige inzet opnemen en niet alles verliezen. Natuurlijk zal de bookmaker een klein deel houden (bijv. €15 van de €50), maar je zult in ieder geval geen €50 verliezen. Als het bedrag je niet bevalt en je denkt dat Ajax kan winnen, kun je de uitbetaling toch weigeren en je inzet behouden. Het is volledig aan jou.

Ontvang de welkomstbonus

Een Cash Out om je winst veilig te stellen

Het tweede voordeel van Cash Out is de zekerheid van potentiële verdiensten. We zullen het uitleggen. Met de Cash Out optie, kun je ook je waarschijnlijke winsten veilig stellen, bijvoorbeeld in het geval dat een weddenschap die tijdelijk op winst staat, uiteindelijk verliesgevend blijkt te zijn. Laten we opnieuw het voorbeeld nemen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord, waarbij jij net €50 hebt ingezet op een verrassende overwinning van Feyenoord (odds 4.00).

Tegen alle verwachtingen in, leidt Feyenoord na een half uur spelen met 1-0, wat jou bijna €200 aan brutowinst oplevert (€50 x 4.00 quotering). Maar laat je niet misleiden, Feyenoord leidt tegen de verhouding in en het zijn de Amsterdammers die de meeste kansen krijgen. Jouw weddenschap, op het moment een succesvolle, zou je uiteindelijk weleens kunnen gaan verliezen en dus ga je naar het Cash Out gedeelte van jouw bookmaker. Hier zal de goksite in kwestie je een bedrag aanbieden dat lager is dan je potentiële winst (bijv. €130 in plaats van €200), maar dat je wel onmiddellijk kunt veiligstellen en blokkeren door de inzet op te nemen. Accepteer je de uitbetaling? Dan heb je juist gehandeld, want Ajax wint uiteindelijk met 1-3, dus je wint €80 netto in plaats van je €50 weddenschap te verliezen. Nog een goed gebruik van de cash out optie.

Ontvang de welkomstbonus

Soorten cash out: Handmatige cash out en Automatische cash out

Laten we eens kijken naar twee soorten cash out voor online weddenschappen om te zien wanneer je het moet gebruiken voordat het sportevenement eindigt. Je kunt cash out gebruiken bij een brede selectie sporten voor meerdere weddenschappen, zowel voor traditionele weddenschappen als voor enkelvoudige weddenschappen. 

Handmatige cash out

Wat is handmatig uitbetalen? Met deze modus kan de speler op elk moment zijn inzet opnemen en een winst uitbetalen (of een verlies beperken). Het biedt dus totale flexibiliteit aan gokkers, zodat ze beslissingen kunnen nemen op basis van de ontwikkeling van het sportevenement en hun eigen verwachtingen. 

Om Cash Out handmatig te gebruiken, moet je er eerst voor zorgen dat deze optie beschikbaar is voor het sportevenement waarop je je weddenschap hebt geplaatst. Zodra de weddenschap is geplaatst, moet je het verloop van het evenement in realtime volgen via de betting site of mobiele app en de kans op succes van je weddenschap inschatten.

Als je besluit om de Cash Out in handmatige modus te gebruiken, moet je de juiste optie selecteren en wordt er een nieuw cash winbedrag berekend en weergegeven, dat de huidige waarde vertegenwoordigt van de weddenschap die je op dat moment besluit af te sluiten. Dit bedrag kan lager of hoger zijn dan het oorspronkelijk ingezette bedrag, afhankelijk van het verloop van het evenement en de winkansen. Het is dan aan de speler om te beoordelen of hij de weddenschap al dan niet moet uitbetalen, gebaseerd op zijn voorspelling van de wedstrijd.

Deze Cash Out functie is een geweldige manier om je live weddenschappen actief te beheren wanneer het evenement live is en je verliezen wilt minimaliseren of winst wilt maken op voorhand. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het bedrag dat wordt aangeboden in de handmatige uitbetaling snel kan veranderen afhankelijk van het verloop van de wedstrijd en dat je daarom in zeer korte tijd snelle beslissingen moet nemen. Klik gewoon op de speciale knop om de weddenschap op elk moment af te sluiten.

Ontvang de welkomstbonus

Automatische cash out

Automatische uitbetaling is een functie waarmee gokkers vooraf gedefinieerde criteria kunnen instellen om een weddenschap automatisch af te sluiten onder bepaalde voorwaarden. Automatische cash out biedt dus gemak en comfort aan spelers die geen tijd hebben om het sportevenement waarop ze wedden te volgen. Laten we eens kijken wat het is en hoe het in detail werkt.

Om met automatische Cash Out weddenschappen te kunnen werken, moet je parameters voor je weddenschap instellen. Deze omvatten een bepaald gewenst winstbedrag of een maximaal verliesbedrag dat je bereid bent te dragen. Zodra het sportevenement een van deze parameters bereikt, wordt de weddenschap automatisch gesloten en wordt de Cash Out waarde bijgeschreven op het account van de gebruiker.

In de automatische modus is de Cash Out een bijzonder nuttige optie als gokkers niet in staat zijn om hun weddenschappen constant in de gaten te houden of als ze zichzelf willen beschermen tegen buitensporige verliezen. Het kan ook erg handig zijn om niet verstrikt te raken in de emoties die vaak optreden als er tijdens een live-evenement in een paar momenten beslissingen moeten worden genomen. 

In zulke gevallen is het gemakkelijk om af te wachten of de gebeurtenis in je voordeel uitpakt en te proberen een grotere winst te pakken (of een kleiner verlies), gebeurtenissen die duidelijk niet kunnen plaatsvinden. Automatisch uitbetalen elimineert dit risico-element, zodat je met een koel hoofd kunt redeneren en op voorhand kunt plannen voor een mogelijke winst of verlies.

Ontvang de welkomstbonus

Een complete of gedeeltelijke Cash Out

Naast winsten maximaliseren, kan Cash Out ook gedeeltelijk gebruikt worden gebruikt bij sommige bookmakers. Concreet kun je ervoor kiezen om slechts een deel van de door de bookmaker aangeboden Cash Out op te nemen, waarbij je de rest in het spel laat. Zo kun je je verliezen beperken en toch de hoop behouden om te winnen, of een deel van de winst veiligstellen en jezelf de kans geven om een paar euro extra te winnen in geval van een gunstig scenario. Laten we het voorbeeld nemen van de wedstrijd Olympique Lyon-PSG, waar je €50 inzet op een verrassende winst voor Lyon (kans 4.00).

Je bent je ervan bewust dat Lyon tegen de verwachtingen in aan de leiding is gekomen en je gaat naar de Cash Out optie van je bookmaker, die je de mogelijkheid biedt om direct €130 op te nemen, in plaats van €200 winst als Lyon de wedstrijd na 90 minuten wint. Als speler kies je er dan voor om een deel van deze uitbetaling te aanvaarden (bv. €80 van de €130), terwijl je €50 in het spel houdt (met de oorspronkelijke winkansen lichtjes verlaagd, bijv. 2.90 i.p.v. 4.00). Lyon weet uiteindelijk toch zijn voorsprong vast te houden en wint van PSG? Dan win je de 'jackpot'! Bovenop je veiliggestelde winst tijdens de wedstrijd (€80), win je nog een extra bedrag met een deel van de inzet dat nog in het spel is (€50 X kansen van 2.90 na Cash Out = €145). In het totaal win je €225 op de wedstrijd, in plaats van de oorspronkelijke €200. Feitelijk een win-win situatie dus!

Welke bookmakers bieden Cash Out aan?

Tegenwoordig bieden de meeste bookmakers de Cash Out optie aan. Hieronder vind je ze allemaal:

Als je wilt profiteren van de Cash Out optie om jouw kansen om geld te winnen met jouw sportweddenschappen te maximaliseren, dan weet je tot welke aanbieders je moet wenden. Aarzel trouwens niet om je in te schrijven bij elke bookmaker op deze lijst, ze bieden momenteel allemaal welkomstaanbiedingen aan van €100 tot €200. Zonde om te missen, nietwaar? Je vindt ze allemaal op de pagina van de beste bookmakers in Nederland.

Ontvang de welkomstbonus

Vragen over verschillende soorten weddenschappen

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer