Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Afrika Cup 2022 (2021): de Eredivisie spelers om te volgen

door Jory Spekking |

image Afrika Cup 2022 (2021): de Eredivisie spelers om te volgen
Van 9 januari t/m 6 februari 2022 nemen de beste Afrikaanse voetballers het in Kameroen tegen elkaar op voor de Afrika Cup. Een geweldig voetbalfeest, waarbij echter niet alle Nederlandse clubs blij zullen zijn dat ze midden in het seizoen spelers missen. Wie zijn de spelers uit de Eredivisie om in de gaten te houden tijdens de Afrika Cup?

Welke spelers uit de Nederlandse Eredivisie spelen op de Afrika Cup 2022 (2021)?

De bondscoaches van de Afrikaanse landen die deelnemen aan de Afrika Cup hebben nog even de tijd om hun selecties bekend te maken. Desalniettemin kan er al een inschatting worden gemaakt welke spelers uit de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie gaan deelnemen aan de Afrika Cup. Een aantal spelers uit de Nederlandse Eredivisie op een rij!

Aanmelden bij Bet365 en de bonus pakken!

Kameroen: André Onana

Afrika Cup 2022 (2021) - spelers eredivisie - André Onana

Bij gastland Kameroen zal hoogstwaarschijnlijk één van de sterren uit de Eredivisie, André Onana, het doel verdedigen. De 25-jarige keeper van Ajax stond geruime tijd buitenspel door een dopingschorsing, maar mag inmiddels weer spelen. De veelbesproken Onana gaat Ajax aan het einde van het seizoen transfervrij verlaten, iets dat hem zeker gezien de flexibele opstelling van de Ajax-directie na zijn positieve dopingtest, niet door de Ajax-supporters in dank wordt afgenomen. Wat echter vaststaat is dat André Onana een uitstekende keeper is, die wij maar al te graag zullen volgen tijdens de Afrika Cup 2022. Onana zal in de poulefase tegen Burkina Faso, Kaapverdië (met mogelijk Jeffry Fortes van De Graafschap) en Ethiopië spelen. Hij zal kansen zien om zijn doel schoon te houden in die duels.

Aanmelden bij Bet365 en de bonus pakken!

Ghana: Mohammed Kudus

Bij Ghana zal normaal gesproken een ploeggenoot van Onana worden opgeroepen: Mohammed Kudus. De 21-jarige middenvelder speelde sinds zijn komst naar Ajax in de zomer van 2020 niet al te veel wedstrijden, mede door veel blessureleed. Kudus maakte in november 2019 zijn debuut bij Ghana als speler van Nordsjaelland en kwam inmiddels tot 10 interlands voor Ghana waarin hij 3 goals maakte. Hopelijk blijft Kudus de komende tijd fit en kunnen wij van hem gaan genieten op de Afrika Cup. Ghana is ingedeeld in een groep met De Comoren, Gabon, Ghana en Marokko.

Ivoorkust: Sébastien Haller en Ibrahim Sangaré

Afrika Cup 2022 (2021) - Ivoorkust Haller en Sangaré

Zowel PSV-coach Roger Schmidt als Ajax-trainer Erik ten Hag zullen allesbehalve blij zijn met de spelers die ze moeten afstaan aan Ivoorkust aan het begin van het jaar. Het gaat namelijk niet om wisselspelers, maar om belangrijke pionnen in hun elftal. Ajax-spits en huidig Eredivisie en Champions League topscorer Sébastien Haller zal normaal gesproken worden opgeroepen door de Franse coach Patrice Beaumelle, terwijl ook PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré zeker lijkt van zijn plek. Een groot gemis voor Ajax en PSV, maar een extra reden om naar Ivoorkust te kijken, dat het in de poulefase opneemt tegen niemand minder dan titelhouder Algerije, Equatoriaal Guinea en Sierra Leone. Inzetten op Haller als topscorer van de Afrika Cup lijkt gezien zijn huidige vorm helemaal geen gekke gedachte, al zijn de concurrenten (Salah, Mané,..) niet de minste.

Marokko: Souffian El Karouani

Bij Marokko hoeven wij waarschijnlijk niet te rekenen op Ajacied Noussair Mazraoui, die samen met voormalig teamgenoot Hakim Ziyech in onmin leeft met bondscoach Vahid Halilhodzic. Ajax-trainer Erik ten Hag zal stiekem niet rouwig zijn om de ruzie van Mazraoui met de bondscoach, omdat hij zo gebruik kan blijven maken van zijn rechtsback. De Eredivisie-speler die kans maakt om mee te gaan met Marokko is NEC-linksback Souffian El Karouani. El Karouani is een vaste waarde bij NEC, dat momenteel goed presteert in de Eredivisie. De in Den Bosch geboren verdediger maakte recentelijk zijn debuut en staat inmiddels op 3 interlands.

Registreren en wedden bij BetCity!

Nigeria: Maduka Okoje en Cyriel Dessers

Spelers eredivisie Afrika Cup 2022 (2021) - Nigeria - Okoye en Dessers

De kans is ook groot dat we bij Nigeria, een sterk voetballand, Eredivisiespelers gaan aantreffen. Een speler is de in Duitsland geboren Sparta-doelman Maduka Okoye, die aan het einde van het seizoen voor minstens 5 miljoen euro naar Watford vertrekt. Okoye maakte zijn debuut voor Nigeria in 2019 en keepte inmiddels 13 interlands voor zijn land. Ook Cyriel Dessers, die momenteel heerlijk in vorm en beslissend is bij Feyenoord, maakt kans op een uitverkiezing voor Nigeria, al is de concurrentie hevig. Dessers maakte in 2020 zijn debuut tegen Tunesië, wat voorlopig zijn eerste interland betekende. Mogelijk dat de blessure van Napoli-aanvaller Victor Osimhen de kansen voor Dessers vergroot, al heeft bondscoach Gernot Rohr ook nog de keuze uit onder meer Kelechi Iheanacho, Odion Ighalo en Paul Onuachu. 

Sierra Leone - Issa Kallon

Ook bij een kleiner voetballand, Sierra Leone, gaan we naar alle waarschijnlijkheid een Eredivisie-speler terugzien: Issa Kallon van Cambuur Leeuwarden. De 25-jarige vleugelaanvaller speelde voor de Nederlandse jeugdelftallen, maar koos onlangs voor een interlandcarrière bij het geboorteland van zijn ouders. Cambuur-trainer Henk de Jong zal zijn pupil gaan missen, daar Kallon vorig seizoen een belangrijk aandeel had in het kampioenschap en ook dit seizoen al 3 goals en 6 assists afleverde. Tegelijkertijd is de Afrika Cup voor Kallon natuurlijk een geweldig podium om zichzelf aan de wereld te laten zien, zeker gezien de duels die Sierra Leone speelt tegen de twee Afrikaanse giganten, Ivoorkust en Algerije.

Aanmelden bij Bet365 en de bonus pakken!

Deze onderwerpen over de Afrika Cup 2022 (2021) kunnen je ook interesseren:

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer