Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Afrika Cup 2022 (2021): onze wedtips voor de beginnende voetbalwedders

| door Jory Spekking

image Afrika Cup 2022 (2021): onze wedtips voor de beginnende voetbalwedders
In aanloop naar het WK 2022 in Qatar is er eerst nog een andere grote internationale competitie die in januari 2022 plaatsvindt, en wel de Afrika Cup. De Africa Cup of Nations is voor veel mensen die graag inzetten op voetbalwedstrijden een geliefde competitie om op te wedden. Ook voor nieuwe spelers is de Afrika Cup een mooie gelegenheid om te beginnen met voetbalwedden. Wil je tijdens de Afrika Cup gaan beginnen met wedden op voetbal? Dan vind je hier een aantal wedtips die belangrijk zijn.

Hoe beginnen met sportweddenschappen tijdens de Afrika Cup?

Hulp beginnende wedders sport - Afrika Cup 2021

Sportfan en zin om de wereld van het sportwedden te ontdekken? Dan is er goed nieuws voor je, want de Afrika Cup komt eraan. De Afrika Cup is een mooie gelegenheid om je op het voetbalwedden te storten. In dit artikel bespreken wij de basisprincipes van het wedden op sport die jou op weg zullen helpen. Lees de tips tot en met het einde, want iedere afzonderlijke tip kan mogelijk bijdragen aan het succes dat je behaalt bij sportweddenschappen. Let’s go!

Genieten van de welkomstbonus van BetCity

Analyseer de vorm van de basisspelers

Wij raden je allereerst aan om goed te kijken naar de vorm waarin de belangrijkste spelers van een land steken. Onderschat vorm nooit, hoe goed een speler of elftal op papier ook is. De Afrika Cup duurt slechts één maand en de vorm van de belangrijke spelers is erg beslissend voor het succes van de voetballanden. Denk bijvoorbeeld aan de rol van Mahrez in het succes van Algerije op de Afrika Cup van 2019. De aanvaller van Manchester City was dat toernooi in uitstekende doen en dit had grote positieve gevolgen voor de prestaties van zijn land Algerije. Onderzoek dus altijd of vaste spelers van een land goed op dreef zijn en of ze überhaupt aanwezig zijn. 

Bij sommige landen zal de vorm van één of enkele spelers nog sterker doorwerken op de prestaties van een geheel team. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat Pierre-Emerick Aubameyang geblesseerd is bij Gabon. De kansen op een overwinning en zelfs op doelpunten van Gabon tegen Ghana, zullen daarmee kleiner worden. Tegenovergesteld geldt ook dat als de aanvaller van Arsenal in de vorm van zijn leven zit, Gabon een last kan betekenen voor Ghana. In zo’n geval moet je je afvragen of je wilt inzetten op Ghana. Neem dus even de tijd om te bekijken uit welke spelers de vaste kern van een land bestaat en of de betreffende voetballers in goede of slechte vorm steken.

Registreren op Bet365.nl en de inschrijfbonus pakken!

De derde poulewedstrijd goed inschatten

Sportweddenschappen tips beginner 2021

Een tweede aspect waar je echt voor moet waken op de Afrika Cup 2021 is de derde wedstrijd in de poulefase. Wanneer een land de eerste twee duels wint en daarmee verzekerd is van de volgende ronde, kan het zo zijn dat de derde poulewedstrijd niet zo serieus meer wordt genomen.

Speelt zo’n team tegen een op papier minder elftal dat zich nog kan kwalificeren voor de volgende ronde, maar daarvoor 3 punten moet pakken, dan kan het zomaar zijn dat het theoretisch minder sterke team wint. Waarom? Het verschil in motivatie kan ervoor zorgen dat de favoriet minder presteert dan het kan, terwijl het mindere team boven zichzelf uitstijgt in een ‘alles of niets’ duel. 

Tijdens de vorige Afrika Cup wist Nigeria bijvoorbeeld de eerste twee wedstrijden te winnen, waarmee het verzekerd was voor deelname aan de achtste finales. De Super Eagles werden vervolgens in het derde duel verrast door Madagascar, een land dat over minder kwaliteit beschikte dan Nigeria. Let dus op!

Wij raden altijd aan om niet te lang voorafgaand aan een duel in te zetten, omdat er altijd nog op het laatste moment spelers kunnen wegvallen door een blessure of simpelweg omdat de trainer een belangrijke speler spaart. Zeker bij zo’n derde poulewedstrijd is het aan te raden om pas in te zetten wanneer je weet welke spelers er op het veld zullen verschijnen.

Een account openen bij Bet365!

De voorkeur aan pre-match weddenschappen geven

Een derde tip is om zoveel mogelijk de voorkeur te geven aan het afsluiten van voetbalweddenschappen voorafgaand aan een duel. Je hebt twee keuzes: inzetten voorafgaand aan een wedstrijd en wedden tijdens een wedstrijd (live wedden). Hoewel live-wedden een leuke optie is, raden wij je aan om in eerste instantie de voorkeur te geven aan inzetten voordat de wedstrijd begint.

Waarom wij dit adviseren? Door voorafgaand aan een duel in te zetten, heb je meer tijd om de landen goed te analyseren, zoals wie de belangrijkste spelers zijn, of die spelers recentelijk goed presteren en wat de belangen zijn. Live weddenschappen komen vaker tot stand op basis van emoties en kick, terwijl het analyse-gedeelte vaak wordt vergeten. Een weddenschap afsluiten puur op basis van emoties en gevoel is over het algemeen niet het beste idee. Wacht dus met het afsluiten van live weddenschappen totdat je wat meer ervaring hebt en je je er echt klaar voor voelt. Zo houdt je je weddenschappen beter onder controle, zo ook tijdens de Afrika Cup.

Voetbalwedden bij de Nederlandse bookmaker BetCity!

Gebruik de dubbele kans

Sportweddenschappen dubbele kans - Africa Cup 2021

De dubbele kans weddenschappen worden vaak onderschat in de wereld van het sportwedden, door het beeld dat de odds altijd laag zijn. Met een dubbele kans weddenschap kun je je risico echter verkleinen en daarmee minder weddenschappen verliezen. Door te beginnen met zulke weddenschappen, zal je kans op een succesvolle weddenschap groter worden, waarmee je jouw wedavontuur een stuk plezieriger aanvangt.

Wil je bijvoorbeeld wedden op Ivoorkust in het duel tegen Algerije? Dan ligt er een mooie quotering van wel 2.20 tot 2.70 op je te wachten. Deze weddenschap brengt echter ook risico met zich mee, omdat Algerije een uitstekend voetballand is met erg sterke spelers. De dubbele kans stelt je in staat om het risico op een verliezende weddenschap te verkleinen, omdat ook een gelijkspel betekent dat je je weddenschap wint. Een type weddenschap die door veel sportwedders wordt genegeerd, maar die veel weddenschappen kan redden, zo ook op de Africa Cup of Nations 2021. Houd dit in je achterhoofd.

Registreren op betcity.nl

Vergelijk de odds, altijd

Het vergelijken van de odds die worden aangeboden op verschillende goksites is een reflex die je echt moet hebben, niet alleen in de maand wanneer de Afrika Cup gespeeld wordt. Deze fameuze quoteringen kunnen flink verschillen van goksite tot goksite, terwijl de wedstrijd precies dezelfde is. Natuurlijk zet je het liefst in op de zo hoogst mogelijke quotering. Een overwinning van Senegal tegen Guinee kan door de ene aanbieder van sportweddenschappen bijvoorbeeld tegen een quote van 1.50 worden aangeboden, terwijl een andere bookmaker 1.55 of zelfs 1.60 biedt. Dit verschil in de hoogte van de odds kan op lange termijn zeker verschil maken op je winst dat je behaalt bij het sportwedden. Wij adviseren je dan ook om altijd een rondje te maken langs de verschillende goksites om de allerhoogste quote te vinden en op die betreffende quotering in te zetten. Het kost weinig tijd, terwijl je je winst aanzienlijk kan verhogen wanneer je altijd op de beste odds inzet.

Logisch gevolg hierbij is dat we je aanraden om je in te schrijven bij zoveel mogelijk (legale!) bookmakers. Je kunt namelijk niet zoveel met de hoogste quote wanneer je geen lid bent van de website. Door een account te hebben op verschillende goksites, kun je direct inzetten op de quotering die het hoogste blijkt te zijn van alle goksites. Daarnaast heeft iedere bookmaker zo ook zijn sterktes. Het aanbod aan sporten, competities, wedmogelijkheden en promoties lopen nogal uiteen van bookmaker tot bookmaker. Het grootste voordeel is bovendien misschien nog wel dat je met een inschrijving op iedere goksite de welkomstbonussen kunt verzilveren, die je speeltegoed flink kunnen verhogen. In ons klassement van beste online bookmakers vind je een overzicht van de door ons best beoordeelde goksites.

Aanmelden bij de sportwedden-gigant Bet365

De voetbal voorspellingen van onze experts raadplegen

Africa cup of nations - tips experts wedden op sport

Onze laatste tip is om voordat je inzet te kijken naar de Afrika Cup voorspellingen van onze voetbalexperts. In die voorbeschouwingen lees je de belangrijkste informatie rondom een wedstrijd. Die info stelt je in staat  om je gevoel bij een wedstrijd te bevestigen, of je juist van een foute weddenschap te behoeden (stel je bijvoorbeeld voor dat je erachter komt dat het team waarop je wilt wedden nooit van het andere land won of met blessures kampt waar jij niets van wist). De voorspellingen kunnen je weddenschappen dan ook zeker ten goede komen. 

Onze voetbalspecialisten hebben kennis van zaken en stellen tientallen voorspellingen per dag op, die tot stand komen op basis van verschillende criteria en statistieken. Doe er je voordeel mee! Tijdens de Afrika Cup 2019 bleken de voorspellingen van de redacteuren vaak uit te komen. Veel plezier en succes met je weddenschappen op de Afrika Cup 2021! 

Inschrijven en profiteren van de bonus van Bet365!

Deze onderwerpen over de Afrika Cup 2021 kunnen je ook interesseren:

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer