Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Sportweddenschappen en odds: hoe werkt het?

Sportweddenschappen en odds: hoe werkt het?

Hoe werken sportweddenschappen?

Met sportweddenschappen kun je geld winnen door voorspellingen te doen over de uitkomst van een sportevenement. Om een weddenschap te plaatsen, kies je gewoon een sportwedstrijd, kies je je inzet (het bedrag dat je wilt inzetten) en plaats je je weddenschap. Weddenschappen kunnen worden geplaatst op een sportweddenschappen site (online bookmaker) of in tabakswinkels. Bookmakers bieden verschillende soorten sportweddenschappen aan, zoals enkelvoudige weddenschappen (voorspelling op het resultaat van een wedstrijd), gecombineerde weddenschappen (voorspelling op meerdere wedstrijden) en handicapweddenschappen (toevoeging van een handicap voor een van de teams).

Uitleg van odds

Elke sportweddenschap heeft een bijbehorende winkans. De winkansen geven je potentiële winst aan en geven een idee van de waarschijnlijkheid van een uitkomst in een wedstrijd. Hoe hoger de winkans, hoe hoger je potentiële winst, maar hoe kleiner de kans dat de gebeurtenis zich voordoet. Een slecht presterend team kan bijvoorbeeld hoge winkansen hebben tegen een sterker team. Dit kan te wijten zijn aan een aantal factoren, zoals het feit dat het slecht presterende team thuis speelt, of dat het sterkere team spelers geblesseerd of geschorst heeft. Het is daarom belangrijk om de situatie zorgvuldig te analyseren voordat je beslist welke weddenschap je gaat plaatsen. Hoewel hoge winkansen aantrekkelijk lijken, kun je het beste rekening houden met verschillende factoren voordat je een keuze maakt.

Ontdek de bonus van TOTO

Hoe bereken je winsten met odds?

Zoals hierboven vermeld, bepalen winkansen bij sportweddenschappen de winst die je kunt verdienen als je een winnende voorspelling doet. Bijvoorbeeld, als team A een winkans van 2 heeft, betekent dit dat als je €10 inzet op team A om te winnen, je €20 wint (€10 inzet x 2 winkansen = €20 winst). Aan de andere kant, als team B een winkans van 4 heeft, betekent dit dat als je €10 inzet op team B om te winnen, je €40 wint (€10 inzet x 4 winkansen = €40 winst).

Sportweddenschappen: hoeveel kun je winnen of verliezen?

Als je je sportweddenschap wint, betaalt de sportweddenschapssite je een bedrag dat gelijk is aan de winkans vermenigvuldigd met je inzet. Om je winst te berekenen, moet je je inzet van dit bedrag aftrekken.

  • Winst = (inzet x winkans) - inzet

Als je €10 hebt ingezet met een kans van 20 op het winnen van de Champions League door Chelsea in het seizoen 2020/2021, dan zou je op de dag dat Chelsea won €190 winst hebben gemaakt (20 x 10 - 10).

Als je je weddenschap verliest, verlies je je inzet. Je kunt niet meer verliezen dan je inzet.

Wed op de beste kansen om meer te winnen

Als je op zoek bent naar de beste kansen voor je sportvoorspellingen, is het belangrijk om de juiste reflexen te hebben. Of het nu voetbal, tennis of een andere sport is, maak er een gewoonte van om de odds te vergelijken om altijd op de hoogste te spelen. Onze kansenvergelijker helpt je de beste aanbiedingen te vinden. Bij een gelijkspel bijvoorbeeld kunnen de verschillen in winkansen enorm zijn, afhankelijk van de betting site. Daarom is het belangrijk om de aanbieder te vinden die de beste waarde biedt om voor de hoogst mogelijke winst te gaan.

Je potentiële winst berekenen bij combinatieweddenschappen

Combinatieweddenschappen zijn een alternatief voor klassieke weddenschappen. Het principe is eenvoudig: je kunt verschillende weddenschappen groeperen op hetzelfde ticket om te profiteren van betere kansen. Het voordeel van dit type weddenschap is dat je hogere potentiële winsten kunt verwachten. Het nadeel is echter dat het risico op verlies groter is. Om een combinatieweddenschap te winnen, moeten alle voorspellingen juist zijn. Als een van de weddenschappen verliest, verlies je je inzet.

Om de totale winkans van een combinatie te bepalen, vermenigvuldig je gewoon elke winkans. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om 3 winkansen van 2.00 te combineren, dan zijn de totale winkansen van je combinatie 8.00 (2.00*2.00*2.00). Dan hoef je alleen nog maar het bedrag van je inzet te vermenigvuldigen met deze gecombineerde kansen. Hier, voor een inzet van €10, kun je verwachten dat je in totaal €80 wint als je wint.

Open een Unibet account

Andere vragen over online wedden

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer