Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Cash out: hoe werkt het?

Cash out hoe werkt het

Een mogelijkheid die een doorbraak betekent in de manier van wedden, een strategie die, mits goed gebruikt, leidt tot het minimaliseren van verliezen en het vasthouden van winsten op het juiste moment: de Cash Out is een optie waarmee de gebruiker zijn weddenschap kan vastzetten terwijl de wedstrijd nog bezig is, en direct een bepaald bedrag kan innen voordat het sportevenement voorbij is. Sommige bookmakers bieden spelers daarom de mogelijkheid om eerder uit de markt te stappen, waardoor hun situatie vaststaat, ongeacht de uiteindelijke uitslag van de wedstrijd waarop de weddenschap is geplaatst. 

Laten we proberen beter te begrijpen hoe Cash Out werkt aan de hand van een voorbeeld. Bij de wedstrijd tussen Juventus en Lyon, voor de Champions League ronde van 16, staan de Bianconeri genoteerd op 1.48. Als je €10 inzet, win je €14.80. Laten we eens kijken naar het scenario waarin de Bianconeri halverwege met 1-0 voorstaan en Lyon steeds dreigender wordt. De angst om de weddenschap te verliezen wordt steeds groter: dit is hoe de Cash Out de speler kan helpen om verliezen te minimaliseren. Hoe? De gebruiker kan bijvoorbeeld accepteren om de weddenschap vroegtijdig af te sluiten met een kleinere winst dan de oorspronkelijke. De gokker beschermt zichzelf zo tegen onwelkome verrassingen, terwijl de grootte van de uitbetaling afneemt. Minder risico en minder winst dus, maar wel direct en gegarandeerd: dat is de Cash Out filosofie.

Ontvang de welkomstbonus

Soorten Cash Out

Naast de klassieke modus zijn er nog drie andere interessante soorten uitbetalingen die we in de volgende secties zullen analyseren: automatisch, handmatig en gedeeltelijk.

Automatische Cash Out

Automatische cash out is een functie waarmee je de markt kunt verlaten zonder handmatige controle wanneer je een vooraf gedefinieerde winstdrempel bereikt. 

Voorbeeld: een pre-wedstrijd of live weddenschap plaatsen op een Cash Out evenement. Naast het vakje Cash Out kun je op een knop klikken waarmee je de gewenste winstdrempel kunt instellen: zodra deze is bereikt, zal het systeem automatisch Cash Out gaan. Dit is een erg handig systeem in situaties waarin de gokker het verloop van een sportevenement niet onmiddellijk kan controleren.   

Handmatig uitbetalen

In het geval dat de bookmaker een bepaald evenement niet dekt met de Cash Out functie, is het nog steeds mogelijk om dit handmatig te doen. Hoe doe je dit? Plaats gewoon een weddenschap die tegenovergesteld is aan de reeds geplaatste weddenschap. Hier is een snel voorbeeld voor een beter begrip. 

We hebben het over de Champions League wedstrijd tussen Juve en Lyon. Op dit moment staat winst Juve op 1,48. Als de Bianconeri zouden winnen met een inzet van 10 euro, zou de speler een winst hebben van 4,80 euro: in het geval van een dubbele kans X2 zou het verlies 10 euro zijn. Om de handmatige Cash Out uit te voeren, zal het nodig zijn om een tegenovergestelde weddenschap te maken, Juventus "bankieren" (dus wedden op de dubbele kans X2) tegen een prijs die lager is dan de eerder gespeelde 1,48: een weddenschap die gemaakt kan worden in het geval dat Juventus, bijvoorbeeld, doorgaat. Het bedrag dat wordt geïnvesteerd in deze tweede weddenschap moet voldoende zijn om in elk geval winst te maken, of het nu gaat om een succes voor Juventus, een gelijkspel of een overwinning voor Lyon. 

Gedeeltelijke Cash Out

Met de optie Partial Cash Out kan de speler vooraf het deel van de weddenschap bepalen dat hij onmiddellijk wil laten uitbetalen, terwijl het andere deel van de geplaatste weddenschap open blijft. 

Om dit type weddenschap te selecteren, moet je klikken op de knop Opties naast het gele vakje Uitbetalen en vervolgens het bedrag selecteren dat je wilt uitbetalen. Als je bijvoorbeeld een inzet plaatst van €30, kun je met de gedeeltelijke uitbetaling €15 opnemen, terwijl de andere helft nog actief blijft.

Ontvang de welkomstbonus

Cash out wedden: voor- en nadelen

Voordelen

  • Hiermee kun je profiteren van een voordelige situatie, anticiperen op het sluiten van de weddenschap en risico's uitsluiten.
  • Hiermee kun je je verliezen minimaliseren als sportevenementen in de tegenovergestelde richting gaan dan verwacht
  • Door weddenschappen vroegtijdig af te sluiten, hoef je je account vaak niet te resetten en heb je geen extra herladingen nodig.

Nadelen

  • Cash Out winsten zijn lager dan de normale winsten
  • Het is een conservatieve manier van spelen die daarom het plezier, typisch voor live weddenschappen, wegneemt
  • Te vaak gebruik maken van Cash Out is op de lange termijn niet winstgevend voor spelers.

Ontvang de welkomstbonus

Vragen over verschillende soorten weddenschappen

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer