Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wie wordt de topscorer op het EK 2021?

door Jory Spekking | door Max Lanters

image Wie wordt de topscorer op het EK 2021?
Op het EK 2021 van deze zomer zijn er verschillende aanvallers die hopen op op de topscorerstitel. Wie zijn de favorieten bij de bookmakers? Wij maken de balans op.

Tijdens het laatste EK in 2016 werden er in totaal 108 doelpunten gemaakt, een mooi gemiddelde van 2,12 doelpunt per wedstrijd. De Franse aanvaller en verliezend finalist Antoine Griezmann werd topscorer op dat Europese eindtoernooi met 6 doelpunten. Het vorige WK was met een doelpuntentotaal van 169 ook rijk aan goals. Het was de Engelsman Harry Kane die zich met 6 goals mocht kronen tot topschutter van het WK 2018. Zoals je kunt zien is de topscorer van een groot eindtoernooi vaak afkomstig uit een team dat bij de favorieten hoort voor de eindzege. Maar wie wordt deze zomer de topscorer van het EK 2021?

Open een TOTO-account en wed op voetbal

Lewandowski, vanzelfsprekend

Weddenschap Topscorer - EK 2020 - Lewandowski

Het is vanzelfsprekend dat Robert Lewandowski wordt genoemd in de lijst met kanshebbers voor de topscorerstitel op het EK 2021. De Poolse aanvaller die al jarenlang bekend is bij het grote publiek, laat zich de afgelopen 2 jaar gelden als beste nummer 9 van de wereld. Vorig jaar won hij alle mogelijk te behalen titels met zijn club Bayern München. Als de Gouden Bal bovendien niet was geannuleerd, was Lewandowski er hoogstwaarschijnlijk ook met die prijs vandoor gegaan.

Het enige nadeel dat Lewandowski heeft, is dat hij in een elftal speelt dat niet tot de EK-favorieten hoort. Polen kwam tot dusver niet ver in eindtoernooien. Dit verhinderde Lewandowski overigens niet om topscorer van de WK-kwalificaties te worden, met het verbluffende aantal van 16 goals in 10 wedstrijden.

De Pool zit in de kracht van zijn carriëre en kan zijn land bij de hand nemen op het EK van deze zomer. Polen neemt het in de groepsfase op tegen Spanje, Zweden en Slowakije, hetgeen niet gemakkelijk zal worden voor de Polen. Wat er ook mag gebeuren, Lewandowski zal zomaar weer het net kunnen vinden in de groepsfase en daarbij een voorsprong kunnen nemen op zijn concurrenten. Lewandowski is niet de topfavoriet bij de bookmakers, waarschijnlijk doordat hij niet bij een topfavoriet speelt en terugkomt van een blessure. Met een hoge quotering van 20.50 bij TOTO kan het echter de gok waard zijn.

Mbappé, de bevestiging?

Weddenschap Topscorer - Euro 2020 - Mbappé

Kylian Mbappé won met het WK 2018 het allereerste eindtoernooi waar hij aan deelnam en maakte daarin 4 doelpunten. Met meer ervaring in zijn spel wordt de jonge Fransman bovendien voor het derde opeenvolgende jaar topscorer van de Ligue 1.

De bliksemsnelle aanvaller van Frankrijk moet dan ook in de gaten gehouden worden. Een grote verassing zal het niet zijn als Mbappé op 11 juli 2021 als topscorer van het EK wordt gekroond. Kylian Mbappé bewijst dit seizoen in de Champions League dat hij met de hoge verwachtingen om kan gaan. Je kunt bij TOTO tegen een quotering van 8.70 wedden op de topscorerstitel voor Mbappé.

Lukaku, steeds efficiënter

Weddenschap Topscorer - Euro 2020 - Lukaku

Wat te zeggen over Romelu Lukaku? Vaak (ten onrechte?) bekritiseerd om zijn haperende techniek, maakt de Belg een transformatie door in Italië. Inter-coach Antonio Conte beschikt met Romelu Lukaku over een complete nummer 9 met een ongekend fysiek en een goede afwerking. 

Recentelijk werd Lukaku de eerste speler na de legendarische Gerd Müller die 59 interlandgoals maakte voor de leeftijd van 28 jaar. Een imponerend record dat zijn scorend vermogen in het nationale team laat zien en dat Lukaku een van de topfavorieten voor de titel van topscorer op het EK 2021 maakt.

Tijdens de EK-kwalificaties maakte Lukaku 7 goals in 5 wedstrijden en tijdens de WK-kwalificatie scoorde hij eerder al 11 keer in 8 wedstrijden, waarbij hij de op twee na beste topschutter was. Op het vorige WK eindigde Lukaku gedeeld tweede op de topscorerslijst met 4 goals, vlak achter Harry Kane. Lukaku bewijst al jarenlang gemakkelijk doelpunten te maken bij de Rode Duivels. De quotering voor een topscorerstitel van Lukaku? 8.60.

Harry Kane, weer hij?

Weddenschap Topscorer - Euro 2020 - Kane

Is Harry Kane niet de grootste favoriet? Als gevestigd topschutter in Engeland maakt hij sinds zijn eerste volledige seizoen bij Tottenham minstens 27 goals per seizoen. In 2017-2018 maakte Kane zelfs het enorme aantal van 52 doelpunten in 59 wedstrijden, waaronder 11 uit 11 bij Engeland.

Op het WK in 2018 ging Harry Kane er met de topscoordersbokaal vandoor. Als aanvoerder van de Engelsen, uitgeschakeld in de halve finale door Kroatië, trof hij 6 keer doel in Rusland. Na de zomer van 2018 ging Harry Kane op dezelfde voet verder. Het resultaat: Harry Kane werd topscorer van de EK-kwalificaties met 12 doelpunten in 8 ontmoetingen.

De volgende logische stap is een nieuwe eerste plek op de topscorerslijst deze zomer. Engeland is bovendien de grootste favoriet bij de bookmakers, dus de kans lijkt groot dat Harry Kane ver komt in het toernooi. Je snapt vast waarom het interessant kan zijn om op de nummer 9 van de Engelsen in te zetten. Met een quotering van 7.80 is hij in ieder geval topfavoriet bij TOTO.

Serge Gnabry, de verassing?

Weddenschap Topscorer- Euro 2020 - Gnabry

De nog altijd jonge Serge Gnabry heeft al een levendige carriëre achter de rug. Nadat Gnabry als ongewenst werd aangemerkt bij Arsenal, pikte Werder Bremen hem op. Zijn prestaties bij Bremen waren reden voor Bayern München om hem op te pikken. In de drie jaar dat Gnabry inmiddels in Zuid-Duitsland speelt, scoort hij systematisch minstens 15 goals per seizoen. Vorig jaar maakte Serge Gnabry 29 goals in 51 wedstrijden. Prima cijfers voor een buitenspeler, die met Robert Lewandowski een topspits naast zich heeft staan die het merendeel van de voorzetten krijgt en de strafschoppen neemt.

Vorig jaar scoorde Serge Gnabry 6 goals in 5 wedstrijden van die Mannschaft. Gnabry zou dan ook weleens kunnen uitgroeien tot de verassing deze zomer en de meeste goals kunnen maken op het EK. In de poulefase kunnen we ons in ieder geval gaan verheugen op een treffen tussen twee jonge topaanvallers: Gnabry en Mbappé. Als je bij TOTO inzet op 'Gnabry topscorer EK 2021', dan doe je dit tegen een quotering van 20.50. Niet gek!

Ronaldo, een laaste keer

Weddenschap Topscorer - Euro 2020 - Ronaldo

Het EK wordt waarschijnlijk niet het laatste eindtoernooi voor Cristiano Ronaldo, daar waar hij eerder aangekondigd heeft door te gaan tot en met het WK van 2022 in Qatar. Het EK 2021 wordt in ieder geval zijn laatste Europese eindtoernooi met Portugal. Zoals we weten houdt Ronaldo ervan om geschiedenis te schrijven en zijn voetsporen achter te laten in alle competities waarin hij speelt. Cristiano Ronaldo moet dan ook op de lijst met kanshebbers voor de topscorerstitel worden gezet.

Cristiano Ronaldo heeft genoeg ervaring op internationale toernooien. Hij maakte 15 goals in 9 wedstrijden in de vorige WK-kwalificaties en op het toernooi zelf wist hij ook 4 doelpunten te maken in evenzoveel ontmoetingen. Tijdens de EK-kwalificaties werd Ronaldo bovendien tweede op de topscorerslijst met 11 uit 8, op 1 goal afstand van Harry Kane. Houd dus rekening met Ronaldo, die weer erg gretig zal zijn deze zomer. Inzetten op de topscorerstitel voor Ronaldo doe je bij TOTO tegen een quotering van 10.25.

Aanmelden bij TOTO

Deze artikelen over het EK 2021 (EURO 2020) gaan je ook interesseren:

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer