Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

WK 2022: Van elk continent zal de winnaar in Quatar afkomstig zijn?

| door Kevin Richard

image WK 2022: Van elk continent zal de winnaar in Quatar afkomstig zijn?
Zoals tijdens elk WK bieden de bookmakers u de kans om te wedden op het continent waar de toekomstige kampioen vandaan zal komen. Uit welk werelddeel zullen de toekomstige wereldkampioenen van 2022 komen? Ontdek het in dit artikel!

Van welk continent zal de wereldkampioen van 2022 afkomstig zijn?

Winnaar continent WK 2022

Van 21 november tot 18 december 2022 zullen 32 landen strijden om de voorspellingen van de bookmakers te verslaan en de trofee mee naar huis te nemen. Voor de editie in Qatar zullen de verschillende continenten opnieuw in de schijnwerpers staan, van Europa tot Afrika, en van Zuid-Amerika tot Azië. Zullen de traditioneel succesvolle UEFA- en CONMEBOL landen erin slagen de trofee opnieuw te winnen? Of heeft dit toernooi wellicht een verrassing in petto uit Afrika of zelfs Azië? Eén ding is zeker, de strijd zal eind 2022 losbarsten in Qatar. In dit artikel onthullen we welke continenten de meeste kans maken om de beker te winnen. Met goksites die interessante odds bieden, zou het eeuwig zonde zijn om deze mogelijkheden onbesproken te laten.

Maak hier een Bet365 account aan!

Welk continent is historisch gezien de beste?

Het Europese continent leidt de ranglijst met in totaal 12 titels. Dit betekent dat 57% van de 21 edities zijn gewonnen door een Europees land. Duitsland en Italië domineren de lijst van winnaars, met elk vier titels gevolgd door Frankrijk dat in 2018 zijn tweede wereldbeker won, om de Europese dominantie nog verder te benadrukken. Zuid-Amerika volgt met in totaal 9 gewonnen titels, waarvan 5 door Brazilië. Argentinië en Uruguay verdelen de resterende 4 bekers eerlijk met allebij twee overwinningen. De overige continenten wachten nog op hun eerste wereldbeker.

Europa wederom favoriet!

Naar alle waarschijnlijkheid, en dit valt ook terug te zien  in de door de bookmakers aangeboden odds, zal de winnaar van het aankomende WK van Europese continent afkomstig zijn. Met 9 landen in de top 11 van favorieten voor de titel, lijdt het geen twijfel dat de UEFA-zone een grote kans maakt om een dertiende titel aan haar prijzenkast toe te voegen. Met landen als Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, België, Portugal en Nederland beschikt Europa over teams van exceptionele kwaliteit. Bij de vorige editie werden we bijvoorbeeld getrakteerd op twee volledig Europese halvie finales met Frankrijk-België en Kroatië-Engeland. Hiermee was een Europese winnaar al voor de finale gegarandeerd!

ZEbet biedt hier een bonus

Zuid-Amerika en de Braziliaanse hoop

Winnaar WK continent Brazilië

Met zo weinig  favorieten om de wereldbeker van 2022 te winnen, lijkt het riskant om te wedden op een overwinning van een Zuid-Amerikaans land. En toch is Brazilië bij de bookmakers de absolute topfavoriet om de wereldbeker te winnen. Van Argentinië wordt ditmaal minder verwacht dan tijdens eerdere edities; maar zal een toch serieuze outsider blijven, die net als in 2014 voor een verrassing kan zorgen met een onverwachte finaleplaats. Uruguay en Ecuador lijken kansloos voor de titel, hoewel het elftal van Luis Suarez tot zeer goede prestaties in staat is. Hoe dan ook, de serieuze kanshebbers van het CONMEBOL-continent blijven zijn twee voetbalreuzen, namelijk Brazilië en Argentinië. Voor de overige teams lijken de verwachtingen veel lager te liggen.

Open vandaag nog een Bet365 account

Wie nog meer?

WK continenten Senegal

Na de grootste favorieten die afkomstig zijn uit Europa en Zuid-Amerika volgt Afrika wat betreft kanshebbers voor de titel. Het Afrikaanse continent lijkt inderdaad het op twee na meeste talent te herbergen, hoewel naar alle waarschijnlijkheid geen van de landen partij zal zijn voor de teams uit de twee eerder genoemde werelddelen. 

Met Senegal, Kameroen, Tunesië, Marokko en Ghana als vertegenwoordigers van Afrika is er zeker geen gebrek aan talent, alleen blijft het lastig te concurreren met het uitzonderlijk hoge niveau van de Europese en Zuid-Amerikaanse teams. Het ligt dan ook niet in de lijn der verwachting dat een van deze teams de finale zal halen/. Sommige van hen hebben uitstekende teams, het is onwaarschijnlijk dat dit voldoende is om de wereldbeker te veroveren.

Na Afrika rekent Noord-Amerika op Canada en de Verenigde Staten om te hun continent te vertegenwoordigen, deze twee landen zullen naar verwachting meer succes hebben dan de teams uit Azië. Als je op een continent wilt gokken, raden wij aan om in te zetten op de meest voor de hand liggende opties: Europa en Zuid-Amerika. Zoals vaak het geval is, zal de titel waarschijnlijk worden veroverd door een vann deze twee continenten.

ZEbet biedt hier een bonus

Lees meer over het WK voetbal van 2022:

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer