Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

WK 2022: Wat zijn de beste wedtips voor het Nederlands elftal?

| door David Gerritsen

image WK 2022: Wat zijn de beste wedtips voor het Nederlands elftal?
Nederland is terug op het hoogste podium, na het mislopen van het WK 2018 in Rusland. Tijdens de editie van 2022 zijn ze ingedeeld in groep A met gastheer Qatar, Ecuador en Afrikaans kampioen Senegal. Wat zijn de weddenschappen die we op het team moeten plaatsen?

Qatar 2022: Welke weddenschappen voor Nederland?

WK 2022 Memphis depay

De laatste keer dat het Nederlands elftal op een FIFA World Cup speelde, eindigde het als derde na het verslaan van gastheer Brazilië in 2014, vier jaar na de WK-finale van 2010. Oranje heeft zich een weg gebaand naar Qatar 2022 nadat het in de kwalificatiegroep G bovenaan was geëindigd met 23 punten. Nadat ze de laatste twee keer dat ze deelnamen aan de competitie de halve finale haalden, zullen ze hopen dat ze met een knaller terugkeren. Tegenover Qatar, Ecuador en Senegal moeten we inzetten op Nederland tijdens het WK 2022. Welke WK voorspellingen voor Oranje?

Wedden op het WK 2022 bij Bet365

Wat kunnen we van Oranje verwachten in Qatar 2022?

Het is de elfde WK deelname van het Nederlands elfal, tijdens de tien eerdere toernooien wisten ze driemaal de finale te halen,en hebben ze allemaal verloren. Hun meest recente was het verlies van Spanje op het WK 2010. Vanaf dat moment is het bergafwaarts gegaan voor Oranje en na het halen van de Euro 2020 en het bereiken van de achtste  ronde zouden ze zich goed moeten hebben opgewarmd voor zo'n topcompetitie.

In 2019 haalden ze de finale van de UEFA Nations League en ze hebben nu het grote podiumgevoel, wat belangrijk is voor dergelijke wedstrijden. Ze kwalificeerden zich ook uit een zware groep met Turkije, Noorwegen en Montenegro en hun kaliber spelers zou genoeg moeten zijn om ze door de groepsfase te loodsen.

Als het gaat om ervaring, heeft Oranje spelers die passen bij de prestaties op het grote podium. Een aantal van de spelers die tijdens het WK 2014 deel uitmaakten van het team zijn er nog steeds, en zullen naar verwachting een sleutelrol spelen in deze wedstrijd. Louis van Gaal, de man die het team in 2014 leidde, is terug voor een nieuwe periode en dat is tot nu toe goed gelukt. 

Doelman Jasper Cillesen, Rolando Martins Indi, Daley Blind, Memphis Depay en Stephan de Vrij zijn allemaal nog steeds belangrijke leden van het team en nu hebben ze nog meer solide spelers. Virgil van Dijk is klaar om zijn eerste voorproefje van een grote wedstrijd te krijgen na het missen van Euro 2020 met een blessure, en hij zal cruciaal zijn in de verdediging. 

Registreer en ontvang je bonus

WK 2022: de wedstrijden van het Nederlands elfal 

Van dijk WK 2022 Nederland

Nederland zit in Groep A van de finale. Ze staan tegenover de gastheren, Qatar, het Zuid-Amerikaanse Ecuador en de Afrikaanse kampioenen Senegal. Bij het ingaan van de wedstrijd zijn ze met hun achtste plaats in de wereld de best geplaatste in deze groep. Het dichtst bij hen staat Senegal op de 18e plaats, Ecuador en Qatar op respectievelijk de 44e en 49e plaats. Alleen al op basis hiervan is de minimale verwachting van Nederland dat ze als beste uit de groep komen.

Ze spelen op de volgende data:

  • Maandag 21/11/2022: Nederand - Senegal in het Al Thumama Stadion.
  • Vrijdag 25/11/2022: Nederland - Ecuador in het Khalifa International Stadium
  • Dinsdag 29/11/2022: Nederland - Qatar in het Al Bayt Stadion

Bekijk de odds bij ZEbet!

Hoe te wedden op Nederland op het WK 2022

Nederland was niet bij de meest recente WK-finale en hun optreden op het EK 2022 was het eerste na het missen van twee grote toernooien. Ze staan dus niet te boek als favorieten om het WK te winnen, maar voor een land dat al drie finales wist te halen, en afreist met veel kwaliteit in de selectie afreist, is de minimale verwachting dat ze bovenaan Groep A zullen eindigen.

Zebet zet Oranje op 1.33 om Groep A te winnen terwijl Unibet een quotering van 1.52 heeft voor de mannen van Louis van Gaal om de groep te winnen, dit lijkt dus nu al een veilige optie om op te wedden. Hun openingswedstrijd, tegen Senegal, is van doorslaggevend belang, want Senegal verkeert in goede vorm. Dit zal de voornaamste concurrent zijn voor de groepswinst, 

Match Day 2 op het WK plaatst Nederland tegen Ecuador, een tegenstander die ze twee keer eerder hebben ontmoet in vriendschappelijke wedstrijden. De Zuid-Amerikanen, de onvoorspelbare tegenstanders die ze zijn, zouden wel eens een snelle slag kunnen slaan tegen Oranje, dat slechts één keer verloor in de laatste zeven kwalificatiewedstrijden. Zij wisten in de laatste vijf kwalificatiewedstrijden slechts één keer te winnen, maar een gelijkspel is in dit geval nooit ver weg, met een hoge quotering van 3.82.

De laatste wedstrijd van Nederland in de groepsfase is tegen de thuisploeg, Qatar, die ook de laagst geplaatste is in deze competitie. De loting voor deze wedstrijd werd eerlijk genoemd voor Nederland en het zwaarst voor de gastheren, gezien het verloop van de tegenstanders van de eerste tot de laatste groepswedstrijd. Er wordt verwacht dat Nederland hier met relatief gemak langs de gastheren zal zeilen met een kans van 10.5 om deze wedstrijd te winnen en Nederland 1.29.

Bekijk de odds bij Unibet!

Meer lezen over het WK 2022 in Qatar?

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer